DOTA2

Dota-majorn floppar vidare: ”Folk skriker på personalen”

av Simon Engstrand

Dota2-majorn i Shanghai blev en rejäl kalldusch för alla inblandade.
Och till och med nu efter att tävlingen avslutats fortsätter evenemanget att floppa.
”Majoriteten av allas utrustning har antingen packats ned, försvunnit eller blivit stulen”, skriver Team Secret på Twitter.

Dota2-communityn åkte på en riktigt obehaglig överraskning när Gaming Paradise arrangerades i fjol. Huvudansvarige bakom projektet saknade pengar och blev tvungen att helt och hållet ställa in tävlingen. Evenemanget blev senare känt som ett enda stort kaos

Men att ett liknande missöde skulle uppstå i en av scenens allra störa och mest prestigefyllda turneringar kunde nog få ana. Det är dock precis vad majorn i Shanghai har kommit att bli. Aftonbladet Esport kunde på onsdagen berätta om misslyckandet.

Och till och med nu, efter att tävlingen avslutats och Team Secret korats som mästare, fortsätter jätteturneringen att floppa. Det verkar som spelarnas utrustning blandats ihop med produktionens och att tekniken packats ned i stora lådor. Lagen på plats vittnar om missnöjet genom Twitter och Instagram.
”Folk skriker på personalen eftersom majoriteten av allas utrustning antingen har packats ned, försvunnit eller blivit stulen”, skriver Team Secret på Twitter.

Managern till ett av de andra lagen på plats, OG, skriver på Twitter att det blivit ett missförstånd mellan produktionsbolaget Perfect World och hotellpersonalen. Perfect World ska efteråt ha erbjudit att betala för alla kostnader, något som kanske inte är en särskilt stor tröst för LGD-spelaren Bai ”rOtk” Fan vars bilnycklar försvunnit.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport