DOTA2

Drayich om DreamLeague: ”Jag tror på en svenskfinal”

av Tobias Lundgren
dreamleague

Två hemmahopp går just nu in i slutspelet under DreamLeague-säsongen och ställs mot starka CIS-lag.
Men Dota2-experterna och castarna Kim ”Drayich” Larsson och Mats ”Blewd” Nilsson tror att det kan bli en svenskfest i finalen.
– NiP är ett lag med mycket hunger och kompetens och Alliance kommer vara väldigt hungriga de också. Jag tror på en svenskfinal, säger Drayich till Aftonbladet Esport.

DreamLeague-säsongen närmar sig sitt slut och endast fyra lag återstår. Många fans på DreamHack håller förmodligen tummarna för en repris på MLG X-Gamesfinalen där Alliance och Ninjas in Pyjamas gjorde upp häromveckan. Men i vägen för svenskarna står två urstarka motståndare i form av TI5-kvalificerade Na’Vi och Virtus.Pro. Casterprofilen Kim ”Drayich” Larsson tror dock att svenskarna kommer ha en fördel i form av hemmastödet.
– Man får absolut en hemmaplansfördel. Det är sinnessjukt hur mycket fans det finns både för Alliance och NiP. Men du måste utnyttja supporten på rätt sätt. Du kan se det som att ”det sitter 2000 personer här och om vi förlorar tycker de att jag är dålig”, men du måste vända det och tänka att nu är det fest. Det vet jag att Alliance kan, men jag vet inte om NiP kan det.

”NiP faller ibland igenom med strategier”

Alliance, med en The International-titel i bagaget är vana vid pressen på de stora scenerna, men de relativa nykomlingarna Ninjas in Pyjamas har betydligt mindre erfarenhet när det gäller LAN-slutspel.
– NiP har supermycket kompetens och är jättebra på spelet, men de har inte spelat Dota2 så länge vilket gör att ibland faller det igenom med strategier och går sämre i perioder. Det som gjorde att de förlorade TI-kvalen var att den nya versionen kom ut och de hann inte anpassa sig. Det är det de ska bevisa idag, genom att gå till final säger de: ”Vi skulle kunnat göra det bättre bara vi fått mer tid på oss”.

”Om Loda vill spela är han en av världens bästa”

Samtidigt har Alliance kämpat en längre tid med dålig form och medlemsbyten. Men den senaste tiden har de hört till några av de mest formstarka lagen i världen.
– Versionen passar Alliance bättre och Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg är tillbaka. Sedan har Sébastien ”7ckngmad” Debs fått strukturera lite med strategier och jag tror också att deras sug är tillbaka. Loda är en sådan spelare att om han vill spela är han en av världens bästa, men om han är lite seg är han inte lika bra.
Nu går svensklagen upp mot två tunga CIS-lag, men den svenske castern tror på en drömfinal.
– Men NiP är ett lag med mycket hunger och kompetens och Alliance kommer vara väldigt hungriga de också. Jag tror på en svenskfinal.

”Alliance får det tufft mot Na’Vi”

Fast kollegan Mats ”Blewd” Nilsson är inte riktigt lika säker på svensksuccén.
– Det är 60-40 att Na’Vi vinner mot Alliance och majoriteten förväntar sig att VP ska vinna mot NiP. Men samtidigt har NiP sett extremt starka ut. De förlorade mot Na’Vi i en BO1 där allt kan hända men krossade sedan Burden United. Det såg ut som att Burden var ett Tier 2-lag. Personligen tror jag hårt på NiP, men Alliance får det tufft mot Na’Vi. De har sett starka ut.

Följ DreamLeague-finalerna här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport