DOTA2
English version

Hellraisers: ”Vi bara slåss till slutet i varenda match”

av Tobias Lundgren
hellraisers
Hellraisers Dota2 lag från vänster i topp: goddam, Artes, Dread, Afoninje. Ej i bild: Gorec.

Hellraisers blev i måndags första laget klart för LAN-finalen under Esportal Dota2 League.
Och nu hyllar CIS-laget ligans format, där de kommer ställas mot världens absoluta elit.
– Det känns grymt. Trots allt blir du bara bättre om du möter starkare motståndare och i det här formatet har alla en chans, säger managern Valentin «valentiNich» Kravchenko.

Den ukrainska organisationen Hellraisers Dota2-lag är i princip purfärskt, då de plockade upp Kompas.Gaming-rostern så sent som sista oktober i år. Men lagkaptenen Andrey ”Dread” Golubev blev kvar från den tidigare laguppställningen som kom från Relax i augusti – och nu har laget kvalat in sig till en av årets mest spännande turneringar efter att ha krossat sig genom helgens slutspel.
– Självklart känns det fantastiskt, vi är ett ganska ungt och motiverat lag och sådana resultat ger oss en boost, säger lagets manager Valentin «valentiNich» Kravchenko.

”Skapade förvirring för oss”

Under helgen visade sig semifinalmotståndarna Balkan Bears Corleone vara största motståndet, då de var enda laget som vann en match mot Hellraisers. Enligt Kravchenko blev det onödigt jämnt på grund av att hans lag gjorde misstag under pick-fasen.
– Redan innan matchen visste vi att de använder Broodmother och Tidehunter regelbundet, men vi beslutade oss för att Tidehunter skulle vara ett större problem för oss. Det var ett misstag. Många lag har ingen erfarenhet av att spela mot Broodhunter eftersom de släpptes till Captain’s Mode för bara någon vecka sedan. Den orsakade mycket förvirring för oss och gav mycket utrymme till Balkan Bears Corleone. Men resten av kartorna spelade vi en mer normal stil för oss.

”Inte vara rädd för att göra misstag”

Och normal stil betyder att hans lag gick genom slutspelet med 10-1 i matcher. Därmed blev de 2500 Euro rikare och knep dessutom den första platsen i LAN-finalen av Esportal Dota 2 League. I finalerna kommer det relativt oprövade laget ställas mot den absoluta världseliten, något managern ser fram emot.
– Det känns grymt. Trots allt kan du bara lära dig något om du möter bättre motstånd och i ett sådant här format har alla en chans. Det är bara att träna och inte vara rädd för att göra misstag samt försöka få erfarenhet av alla förluster, säger han.

”Får ovärderlig erfarenhet”

Hellraisers har, precis som de flesta Dota2-lag, ett rejält späckat schema med turneringar nästan dagligen. Just nu spelar de förutom Esportal även i Starladder, Yard Festival Red, Hyper X Trilogy, BOCE och en antal turneringar till. Kravchenko menar att alla ligor är viktiga men att han gärna skulle se att laget fick mer tid för träningsmatcher.
– På ett sätt är det bra att spela mot seriösa motståndare och få ovärderlig erfarenhet, men å andra sidan finns det för lite tid att träna. Vi har inte råd att experimentera i officiella matcher, att spela med nya hjältar och testa nya kombinationer, så det skulle vara bra att få lite mer ledig tid.

”Vi slåss till slutet i varenda match”

Men det unga laget gnuggar vidare och ser fram emot att hävda sig mot världseliten nästa år.
– Vi är hungriga, så vi bara spelar och slåss till slutet i varenda match för att göra oss själva och fansen nöjda. Vi vill hälsa till alla som stöttar oss och gillar vårt spel, vi älskar er!

Hur kommer ni förbereda er inför finalen och hur tror ni det kommer gå där?

– Vi har en träningsplan som vi följer så vi kommer inte göra något speciellt och det är för lång tid innan finalerna spelas så vi vill inte spekulera i resultaten nu.

Mellan 10-14 december spelas det första Invite-kvalet i Esportal Dota 2 League. För att se alla inbjudna lag och detaljer om turneringen, gå till Esportals officiella sajt här.

Det här är Hellraisers Dota2

Artyom ”Artes” Gorobey

Andrey ”Afoninje” Afonin

Ivan ”Gorec” Kartankov

Dilat ”goddam” Seidimomyn

Andrey ”Dread” Golubev

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport