DOTA2

Efter mirakelvändningen – Alliance hjälper fan tatuera in emblemet

av Björn Ehrnberg

I vad som närmast kan beskrivas som den sjukaste comebacken i en match någonsin i Dota-världen är nu Alliance klara för spel i tidernas första major.
Med segern erbjuder nu Alliance tusentals kronor till Redditanvändaren som påstod sig vara beredd att tatuera in emblemet om svensklaget kvalificerade sig till Frankfurt-majorn.
– Vi kommer ge dig ytterligare 7 300 kronor för att göra den ’badass’, skriver organisationen på sin Facebook-sida.

Alliance är tillbaka i toppen av Dota-världen. De forna världsmästarna, som under hösten plockat tillbaka tidigare lagkamraten Gustav ”s4” Magnusson, är klara för spel i Dota-scenens första major.

Efter ett gastkramande slutspel av det europeiska kvalet stod två svenska lag på varsin sida av spelfältet. Alliance skulle möta sina derbyrivaler i Ninjas in Pyjamas, och en plats till en turnering med miljontals kronor i prispotten stod på spel.

Knackig start

The International-mästarna från 2013 inledde serien bra och kunde plocka hem första matchen tack vare gediget spel från samtliga fem lirare. Men serien kommer gå till historien för vad som hände i den andra matchen.

Med kniven mot strupen kunde Ninjas in Pyjamas snabbt koppla ett starkt grepp i seriens andra drabbning. Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg fick inte igång farmen på sin Beastmaster, medan Linus ”Limmp” Blomdin fick se sin Shadow Fiend i midlane bli större och starkare för var minut som gick.

Mirakulös comeback

När det såg som absolut mest dystert ut för de tidigare världsmästarna hade de tappat samtliga barracker i sin bas och det enda som återstod för NiP var en lyckad teamfight för att sedan kunna segla hem segern. Men riktigt så blev det inte.

Genom briljant och modigt spel, med några av de mest dramatiska minuterna svensk Dota upplevt sedan Alliances VM-seger 2013, kunde de slå tillbaka ninjorna – vända underläget – och avgöra matchen.
– Jag kan inte tro att det är sant, Alliance har lyckats vinna, konstaterar en exalterad kommentator efter matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport