DOTA2

Era efter Ninjas in Pyjamas SM-titel: ”Känns jävligt bra”

av Tobias Lundgren
eraNIP

Ninjas in Pyjamas missade att kvala till The International 5 men tog bara dagar senare första LAN-titeln i lagets historia när de vann MLG X-Games.
Under lördagen kom den andra titeln, när laget besegrade Taco Life i finalen av ESPORTSM.
– Det känns jävligt bra, vi är bäst i hela Sverige, säger Adrian ”Era” Kryeziu till Aftonbladet Esport.

SM-finalen mot Taco Life inleddes med en riktigt jämn drabbning, där stora favoriterna Ninjas in Pyjamas fick rejält hårt motstånd av utmanarna ledda av före detta NiP-spelaren Joel ”Apemother” Larsson. Efter blott 15 minuter blev Ninjas in Pyjamas utplånade i top lane och efter matchen är Adrian ”Era” Kryeziu kritisk mot sig själv efter den händelsen.
– Jag gjorde ett dåligt call och sa att vi skulle ta fighten i top, där vi blev wipade. Men de ledde bara med 3-4000 guld så det kändes inte så farligt då vi visste att vi hade late game, säger han.

Ledde till rejält base race

Taco Life pushade återigen i toppen efter 44 minuter, men trots att Richard ”Jellopy” Hill plockar två NiP-spelare kunde försvararna hålla undan. Efter att röken lagt sig var Era ensam stående och NiP hade återigen skaffat sig ett litet överläge. Drygt tio minuter senare utbröt ett rejält base race som tvingade Taco Life att pusha hårt men NiP kunde försvara och tog därefter hem första mötet.
I andra matchen såg Taco Life skakade ut till en början och NiP kunde dra ifrån till en ledning, men underdogsen kämpade sig återigen in i matchen, mycket tack vare storspel från Jellopy återigen. Efter 35 minuter wipade NiP motståndarna och såg ut att gå mot segern direkt men Taco Life använde buybacks och kunde ställa upp ett snabbt försvar. Men vid det laget hade Eras Anti-Mage vuxit till ett monster och han solo-dödade två Taco Life-spelare och signalerade till alla att slutet var nära. Bara minuter senare kunde han och lagkamraterna jubla över SM-titeln.
– Det känns jävligt bra, vi är bäst i hela Sverige, säger Era till Aftonbladet Esport.

”Det lönade sig verkligen att åka till MLG”

Lagkamraten Elias ”Sealkid” Merta berättar sedan om hur laget, som nu tagit två offlinetitlar på kort tid, vuxit mycket under bootcampen som ledde upp till The International 5-kvalet.
– Det gav mycket mer än jag trodde. Även fast vi torskade kvalet kände vi på MLG att vi är mycket starkare tillsammans. Det går inte beskriva hur besvikna vi var efter TI5-kvalet men det är bara att ta nya tag. Vi var inte sugna på att åka till MLG men det lönade sig verkligen. Målet man har i Dota är att vinna ett stort lan och att vinna ett MLG är en barndomsdröm liksom.

”Vi är på en annan nivå än Alliance och VP”

Och i kölvattnet av MLG kan de nu kalla sig Svenska Mästare. Dessutom blickar de fram emot DreamLeague-finalerna som inleds senare under lördagen. Där får NiP ses som några av huvudfavoriterna.
– Jag tycker fortfarande Virtus.Pro och Alliance är jäkligt starka, men jag tror vi har en ”edge” och är på en annan nivå än dem. Det skulle vara jävligt stort att ta hem en DreamLeague-final.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport