DOTA2

Evil Geniuses i Winner’s-final mot Vici Gaming

av Tobias Lundgren
egvinner

När Team Secrets framfart under DAC 2015 stoppades i semifinalen tog ett annat västerländskt lag över.
Evil Geniuses är nu klara för finalen i Winner’s Bracket efter att ha vunnit mot Big God med 2-1.
– Efter att ha sett hur bra de spelade i match ett och tre tror jag de kan komma in med taktiker som kan besegra Vici Gaming, säger Bruno Carlucci efter matchen.

Hittills har det mesta i DAC handlat om den fantastiska uppvisningen Team Secret bjudit på. Fram till semifinalen var laget obesegrat, men fick där se sig besegrade av Vici Gaming.
Men det blir trots allt ett västerländskt lag i Winner’s-finalen under Dota 2 Asian Championships, då Evil Geniuses lyckades vinna mot Big God i den andra semifinalen.

Big God tog tillbaka underläge

EG vann den första matchen efter att Big God, ledda av superstjärnan Zhang ”Xiao8” Ning, misslyckades kapitalt i en teamfight efter att motståndarna lyckades förstöra barrackerna i botlane. I andra studsade det kinesiska laget tillbaka genom att vinna de små drabbningarna konsekvent. Till slut kunde de sätta press i midlane och förstöra EG:s barrack, vilket snart innebar slutet på matchen.

Var starkast i tredje matchen

Men det nordamerikanska laget skulle visa sig starkast i tredje matchen, där framgångsreceptet återigen blev att sätta press i botlane. EG tvingade fram buybacks från motståndarna gång på gång och efter ett desperat försvar där Big God brände alla ultimates och gjorde slut på sina buybacks hade de inget mer att sätta emot.
Därmed är EG klara för Winner’s Bracket-finalen mot Vici Gaming. Och Bruno Carlucci tror att de kan ge en av förhandsfavoriterna Vici Gaming en rejäl fight.
– Vici och Team Secret var favoriter, men efter att ha sett hur bra de spelade i match ett och tre tror jag de kan komma in med taktiker som kan besegra Vici Gaming, säger han efter matchen.

Vinnaren i Winner’s Bracket-finalen är sedan klar för den stora finalen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport