DOTA2

Experten inför TI: ”Zai kan absolut bli MVP”

av Björn Ehrnberg


drayich

The International 5 står som bekant för dörren.
Världens bästa spelare samlas i Seattle för göra upp om den enorma prispotten.
Och nu menar en av Sveriges största Dota2-experter att en svensk mycket väl kan bli turneringens spelare.
– Ludwig ”zai” Wahlberg kan absolut bli MVP, säger Kim ”Drayich” Larsson till Aftonbladet Esport inför måndagskvällens gruppspelsstart.

Team Secret är en av de stora förhandsfavoriterna när The International 5 ska avgöras. Laget, som bland annat består av svenskduon Gustav ”s4” Magnusson och Ludwig ”zai” Wåhlberg har imponerat stort under de senaste turneringarna. Och nu har laget kommit fram till den största turneringen i esportens historia – åtminstone ur ett prispott-perspektiv.

Tillsammans med Artour ”Arteezy” BabaevKuro ”KuroKy” Salehi Takhasomi och lagkaptenen Clement ”Puppey” Ivanov har laget cementerat en plats som Dota-världens ”Dream Team”.
– De har egentligen alla förutsättningar. Jag är lite orolig för att Puppey ska bli för envis med att inte banna ut vissa hjältar av stolthet, men annars tror jag på laget som helhet, konstaterar experten Jonathan ”Loda” Bergför Aftonbladet Esport.

Samtidigt som han hyllar offline-spelaren zai, berättar Drayich att senast ett gäng svenskar var med och vann den enorma turneringen hade han författat en låt till Jonathan ”Loda” Berg. Den här gången har den turen gått till en annan svensk.
– Nu har jag skrivit en låt till S4. Så saken är ju redan klar enligt min mening, svarar Drayich med ett leende på frågan om hur bra zai kommer prestera i turneringen. Larsson fortsätter:
– Zai och s4 tillhör den absoluta världstoppen i det som de håller på med, det är ingenting att sticka under stolen med. Dessutom spelar de i ett lag som absolut har chansen att ta sig hela vägen in i mål. Min gissning är att team secret kommer spela final i år, och att zai kommer vara den som glänser mest av dom två spelarna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport