DOTA2

Den dåliga formen håller i sig för Alliance

av Björn Ehrnberg
dota213

Det svenska Dota2-storlaget Alliances kräftgång fortsätter. När laget gick in i turneringens andra fas såg de håglösa ut, nästan skrämda.
Och med tre inhoppare i laget gick det snabbt utför mot Virtus.Pro.
– Det kändes inte som att svenskarna fick till sina draft, säger expertern David ”Luminous” Zhang i Dreamhacks sändning.

Virtus.Pro kom till spel mot TI3-mästarna Alliance med två raka förluster i ryggen. VP briljerade inte i sina matcher mot MVP Phoenix. Men svenskarna kunde inte rå på ett lag som de tidigare enkelt plockat bort. I sedvanlig ordning blev Io bannad av polackerna i draften, likaså Slark.

Svenskarna landade på en Faceless Void, Invoker och en Tidehunter i den första matchen, med Witch Doctor och Ogre Magi som support. En femma som inte kunde leverera i matchens mittskede mot VP:s Death Prophet, Ember Spirit, Earth Shaker, Skywrath Mage och Batrider.

Svenskarna vågade inte låta sin Tidehunter hoppa in när det gällde och få av en vettig Ravage. Däremot lyckades Virtus.Pro ganka runt och plocka av sina motståndare över hela kartan. Och när matchuret inte ens slagit 38 minuter dök ”GG” upp i chatten.

Samspelet saknades

Alliance kom till Dreamleague med tre inhoppareJohan ”Mynuts” AnderssonMarcus ”Ace” Hølgård och Kai ”H4nn1” Hanbueckers gjorde Jonathan ”Loda” Berg samt Joakim ”Akke” Akterhall sällskap till Västberga.

Och i dagens andra match lös bristen på tid tillsammans igenom. Virtus.Pro valde att satsa på Death Prophet, Tidehunter, Wraith King samt Dazzle och Sand King. Alliance gick för en femma som skulle kunna plocka hem matchen tidigt med Gyrocopter, Batrider, Windrunner, Ogre Magi och Necrophos. Men resultatet uteblev.
– Det märktes att spelarna inte riktigt visste vad de skulle göra. Det kan ha att göra med att de inte riktigt fått tillräckligt många träningstimmar tillsammans, konstaterar experten David ”Luminous” Zhang efter matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport