DOTA2

Finaldramat: Vici Gaming vann över Evil Geniuses

av Björn Ehrnberg
vici

Vici Gaming vann ESL One New York efter en helt vansinnigt spännande final mot Evil Geniuses. Dominik ”Black” Reitmeier bar sitt lag hela vägen fram till segern.
– Herregud vilken insats från VG, skriver David Gorman på Twitter.

Det var den tyske spelaren Dominik ”Black” Reitmeier som snodde rampljuset från det kinesiska laget Vici Gaming. När allt stod på spel föll laget tillbaka på sin carry som än en gång styrde upp skeppet.

I den första matchen briljerade Black på en Bristleback. Den oerhörda mängd farm som Black lyckas samla på sig under varje match blev återigen ödesdigert för det amerikanska laget med Ludwig ”zai” Wåhlberg. Det har redan börjat dyka upp trådar på Reddit för att hylla den tyske carryn.

Vann 376 000 kronor

Men ESL One-mästarna består inte enbart av en spelare, något EG blev varse när släppte igenom en Sand King två gånger om till Xu ”Fy” Linsen. Världens kanske bäste support-spelare blev inofficiellt utnämnd till finalens MVP på Joinodota.

EG lyckades plocka åt sig en karta innan det blev dags för den sista avgörande där Black återigen fick fri farm, den här gången på en Invoker. Snöbollen var i rullning och ingenting kunde stoppa Blacks framfart mot trofén, och de närmare 376 000 kronorna i förstapris.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport