DOTA2

Forna världsmästarna förenade igen: ”Cirkeln är sluten”

av Björn Ehrnberg
Jonathan ”Loda” Berg, Joakim ”Akke” Akterhall, Gustav 'S4' Magnusson, Jerry "EGM" Lundkvist och Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg.
Jonathan ”Loda” Berg, Joakim ”Akke” Akterhall, Gustav ’S4’ Magnusson, Jerry ”EGM” Lundkvist och Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg.

Nu står det klart att vi återigen kommer få se den femma i Alliance som mäktade med att vinna den mest spännande VM-finalen någonsin i Dota2.
På måndagen slog nyheten ned som en bomb: Jerry ”EGM” Lundkvist är tillbaka.
”Cirkeln är sluten,” skriver Jonathan ”Loda” Berg i ett pressmeddelande.

Ett par år har gått sedan den där magiska finalen mot Na’Vi i Seattle. Flera enastående små inslag i den avgörande matchen mot det ukrainska storlaget ledde till ett base-race som slutade i svenska Alliance favör.

Till stående ovationer klev Jonathan ”Loda” Berg, Joakim ”Akke” AkterhallHenrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg, Gustav ”s4” Magnusson och Jerry ”EGM” Lundkvist ut ur båsen som världsmästare. Men när trofén skulle försvaras ett år senare var det ett annat Alliance vi fick skåda, ett till synes skadeskjutet sådant.

Under den tyngre perioden blev det en stor rotation på truppen samtidigt som ankarna Loda och Akke blev ett ständigt inslag i laget. Ett dussintals spelare har fått testa sina vingar i Alliance, men nu står det klart att den forna femman återigen ska försöka bära de svenska färgerna till framgång. På måndagen kom nyheten att EGM kritat på för sin gamla organisation.
”Jag ser fram emot att få spela tillsammans med mina gamla vänner,” konstaterar EGM själv i ett pressmeddelande och fortsätter:
”Exalterande tider ligger framför oss, var beredd.”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport