DOTA2

Fullständiga kaoset i Dota-majorn fortsätter

av Björn Ehrnberg
major

Alliance gick som bekant och vann grupp B under majorn i Shanghai.
Men mot Team Liquid, i den första slutspelsmatchen, föll svenskarna tungt mitt under det pågående kaos som Shanghai-majorn förvandlats till.

Gruppspelet i Dota2-världens andra major blev ett skådespel av högsta rang när det kommer till kaosartade situationer och klassiskt esport-drama. Allt nådde så klart sin kulmen när James ”2GD” Harding blev sparkad från produktionen och Gabe Newell, ägare och grundare av Valve, tog till Reddit för att berätta för omvärlden att den sparkade hosten är en ”ass”.

Men efter de inledande dagarna skulle det nu bli dags för en nystart. Turneringen flyttade in till den stora arenan Mercedes-Benz Arena mitt i staden. Dock fortsatte röran.

Först blev det utannonserat att den väntade öppningsceremonin blev inställd. Sen genomfördes den ändock och enligt Gosugamers var det bara 20 procent av lagen som deltog. Samtidigt har experten och Dota2-profilen David ”LD” Gorman, tagit till Twitter för att uttrycka sitt missnöje. Bland annat fick vi se ett VIP-rum som ser ut att få sin inspiration från ett kvarsittningsrum i valfri skola.

När väl turneringen började rulla igen fick vi bevittna vårt svenska hopp, Alliance, åka på en rejäl mina i första drabbningen mot Team Liquid. Det var relativt uppenbart att TL gick hårt åt Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg på sin Lone Druid, samtidigt som Lasse ”Matumbaman” Urpalainen på en Ursa och Adrian ”FATA-” Trinks kunde gå bärsarkargång på en Outworld Devour. Och efter ett par misslyckade comebackförsök från svenskarna hamnade Alliance i ett direkt underläge.

I nästföljande drabbning fick vi se Jonathan ”Loda” Berg på en Naga Siren som kunde bära svenskarna till seger i matchens senare skede. När Alliance sen förlorade den avgörande matchen stod det klart att vårt stora hopp i majorn hamnat i lower bracket. Vid skrivande stund är det ännu inte klart vilket lag som Alliance kommer möta i den oerhört viktiga matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport