DOTA2

Grupperna släppta för kvalet till The International 5

av Tobias Lundgren

Med över två månader kvar innan finalen är prispotten på The International 5 redan uppe i 8,7 miljoner dollar.
Och nu har Valve avslöjat kvalgrupperna – där en trist nyhet är att de båda svenska lagen kommer få kämpa mot varandra om en direktplats till turneringen.
”Vinnaren av varje region blir inbjuden till TI, de fyra tvåorna kommer tävla mot varandra i en Wild Card-serie i Seattle om de två kvarvarande platserna”, meddelar Valve.

The International 5 är slutmålet varje år för världens största Dota2-lag och den femte upplagan ser ut att få en större prissumma än någonsin förut. Med över två månader kvar är prispotten redan uppe i 8,7 miljoner dollar eller drygt 72 miljoner svenska kronor.

Topplagen går vidare till ny grupp

Nu har Valve tillkännagjort kvalgrupperna för varje region.
”Varje region kommer bestå av två grupper med fem lag. De två topplagen från varje grupp kommer avancera till en double elimination-bracket där lagen som slutade etta i respektive grupp börjar i upper bracket och tvåorna i lower bracket.”, skriver företaget.

Tvåorna gör upp i Seattle om sista platserna

De svenska representanterna Alliance och Ninjas in Pyjamas lottades båda i Grupp A i europeiska kvalet. Där kommer de ställas mot Burden United, 4 Anchors + Sea Captain och Power Rangers. En mycket lovande grupp för svenskarna, men tyvärr kommer endast ett av lagen alltså få en direkt inbjudan till turneringen.
”Vinnaren i varje grupp blir inbjuden till The International. De fyra tvåorna kommer tävla mot varandra i en Wild Card-serie i Seattle om de två kvarvarande platserna.”

Det nordamerikanska och kinesiska kvalet spelas mellan 25-28 maj. Europa- och Sydostasien-kvalen äger rum mellan 29 maj och 1 juni.
För att se samtliga grupper och lag, spana in bildspelet i toppen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport