DOTA2

Handsken efter bytet: Ape var en mer sansad spelare

av Björn Ehrnberg
nipapemother

På tisdagen stod det klart att Ninjas in Pyjamas gör en förändring i truppen. Joel ”Apemother” Larsson fick lämna laget, samtidigt som Linus ”Limmp” Blomdin tar plats i NiP.
– Det som känns mest annorlunda skulle jag vilja säga är att Limmp tar mer initiativ, säger Simon ”Handsken” Haag till Aftonbladet Esport efter förlusten mot Team Empire i finalen av Major All Stars.

Ninjas in Pyjamas plockade vid årskiftet upp svenska laget Lajons. Den välkända esport-organisationen saknade ett lag i Dota2-sfären, men fick nu in en ung trupp med många talanger.

Till Aftonbladet Esport har laget flera gånger antytt att kamratskapen i femman var en del av det som ledde till seger i Area 51 och en tredjeplats på Starladder. Men efter den inledande framgången valde ändå laget att släppa Joel ”Apemother” Larsson till förmån för Linus ”Limmp” Blomdin.
– Utan att gå in på detaljer så kan jag avslöja att det inte rör sig om personlighet eller liknande, vi alla diggar Joel! säger Simon ”Handsken” Haag.

”Kan vara både bra och dåligt”

Efter förlusten mot Asus.Polar i Esportal fick Ninjas in Pyjamas en snabb revansch i semifinalen av Major Allstars EU. Nye Limmp inledde med att briljera på en Viper i midlane för att sedan ta ansvaret över en Queen of Pain. Något som ledde till en seger med 2-1.
– Ape var mycket mer utav en sansad spelare, vilket kan vara både bra och dåligt, men största skillnaden med spelarbytet är nog spelstil på dem två. Kommunikation och så vidare är det inte så stor skillnad på, tre utav oss har tidigare spelat i lagsammanhang med Limmp så vi känner varandra ganska väl.

När väl finalen rullade fram åkte svensk-laget på en rysk mina i Team Empire. I två matcher förlorade NiP chansen på ytterligare en titel och en gedigen start på Linus ”Limmp” Blomdins karriär i Ninjas in Pyjamas.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport