DOTA2

Här är Akkes sjuka drag som bäddade för derbysegern

av Björn Ehrnberg

Alliances form fortsätter att peka spikrakt uppåt.
På onsdagen besegrade TI3-mästarna sina svenska rivaler i Ninjas in Pyjamas, mycket tack vare Joakim ”Akke” Akterhall.
– Det var första gången jag kunde använda den taktiken i en officiell match för att få en kill, säger stjärnan själv om sitt briljanta drag.

I första matchen mot sina svenska rivaler Ninjas in Pyjamas i Starladder plockade Joakim ”Akke” Akterhall fram ett äss ur rockärmen. Vid Radiant-sidans mittersta torn lyckades de gamla TI-mästarna fånga och döda Jonas ”jonassomfan” Lindholm på en Troll Warlord. Därefter utnyttjade Alliance support-stjärna sin Glimpse på Disruptor för att återigen få ner motståndarnas troll.

Alliance har den senaste tiden briljerat. De klassiska spelarna Akke tillsammans med lagets kapten Jonathan ”Loda” Berg har för en tid sedan fått sällskap av Niclas ”Niqua” Westergård och Per Anders Olsson ”Pajkatt” Lille. Dessutom har Alliance fått in ytterligare en ny spelare i Sébastien ”7ckingMad” Debs som numer tar hand om draften inför lagets matcher.

Enligt Gosugamers vann det svenska storlaget 23 procent av sina matcher i februari. Under mars månad har de vunnit 60 procent av sina matcher och seglat upp som en av de stora kandidaterna, jämte exempelvis Team Empire, Team Secret och Evil Geniuses, för att få en invite till the International. Samtidigt finns det ett annat svenskt lag som aspirerar på en sådan inbjudan, men det var också det lag som Alliance enkelt avfärdade i Starladder-matchen på onsdagskvällen med 2-0.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport