DOTA2

Här är formatet för mångmiljon-majorn

av Björn Ehrnberg
frankfurt

Dota-scenens första major står för dörren.
I Frankfurt kommer bästa lagen i världen samlas för att göra upp om miljontals kronor och nu står det klart hur turneringen kommer att spelas.
”Vi kommer använda oss av det klassiska GSL-formatet,” skriver turneringens medarrangör, ESL,  i ett pressmeddelande.

Under två dagar kommer Dota-scenens elit att göra upp uppdelade i fyra grupper. Grupperna i sig kommer bestå av fyra lag, dock kommer inget lag att bli eliminerade under gruppspelet.

Det är först när huvudturneringen drar igång den 16 november som lag kan bli utslagna. Själva gruppspelet spelas för att dela upp lagen i upper- respektive lower-bracket. Samtliga matcher kommer spelas i bäst-av-tre.

Över 24 miljoner i potten

Varje grupp inleds med två matcher. De två vinnarna från första matchen möts därefter för att avgöra vilket lag som går direkt till upper-bracket. Samtidigt möts de två förlorarna från öppningsmatchen – förloraren i den matchen åker direkt till lower-bracket. Därefter möts förloraren från vinnar-matchen och vinnaren i förlorar-matchen för direkt avgörande drabbning om vilket lag som hamnar i vilken bracket.

Dota-världens första major spelas i Frankfurt mellan 13 och 21 november. Vid skrivande stund består prispotten av över 24 miljoner kronor och Sverige kommer representeras av tidigare världsmästarna Alliance, som lyckades vinna derbyt mot Ninjas in Pyjamas i avgörande kvalmatchen för att ta sig till turneringen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport