DOTA2

Här är lagen som får chansen att utmana jättarna

av Björn Ehrnberg
esportal

Den stora Dota2-turneringen Esportal kommer att starta under helgen. 256 lag kommer att delta och tävla om en chans att möta de bästa lagen i världen – och en prispool på närmare en miljon kronor.
– Vår ambition är att minska gapet mellan amatörer och proffs, säger turneringens arrangör, Daniel ”pani” Aicardi, till Aftonbladet Esport.

Den stora turneringen går av stapeln i helgen. Medan den hårt kritiserade Dreamleagues stora final spelas kommer Esportal dra sitt strå till stacken för att promota semi-elit-lag och ge dem chansen att tävla om äran och en stor summa pengar.

256 lag har valts ut för att delta i en öppet slutspels-format. Ett lag kommer kvalificera sig till ett stort event där de kommer att ställas mot de bästa lagen i världen. Och på spel finns närmare en miljon kronor.
– Vi är extremt nöjda att se så många olika lag från hela världen. Lag som annars aldrig haft möjligheten att tävla på den här nivån och som nu får chansen att visa upp sig, säger Daniel ”pani” Aicardi, turneringens arrangör.

Här är hela listan över lagen som deltar.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport