DOTA2

”Kan lägga ytterligare fokus på att lösa schemaproblemen”

av Tobias Lundgren

Årets ASUS Rog DreamLeague har präglats av schemaproblem och konflikter angående standins för lagen.
För att se till att resten av säsongen flyter på felfritt tar DreamHack nu in James ”2GD” Harding och Bruno Carlucci som projektledare.
– Vi har jobbat dag och natt för att lösa de schemaproblem som DreamLeague haft och med Bruno och James hjälp kan vi lägga ytterligare fokus på detta. Förhoppningsvis kan vi höja produktens kvalitet ytterligare, säger DreamHacks esportansvarige Tomas Lyckedal.

Under gårdagens DreamLeague-sändning meddelade produktionen stora förändringar i organisationen för årets pågående säsong. Efter den senaste tidens schema- och standin-debatt kliver James ”2GD” Harding ner som caster och blir istället projektledare.
– Många har pratat om DreamLeague och att det varit problem här och där. Teamet är väldigt litet och säsongen har lidit av planeringsbrist, säger Harding i sändning.

”Sparkar mig själv som caster”

Efter ett möte med DreamHack beslutades därför att GD Studios med Harding och Bruno Carlucci i spetsen ska komma in som ”extra projektledare” under resten av säsongen.
– Jag kommer sparka mig själv som caster och ta in Niklas ”Wagamama” Högström för att ta min plats under fas ett. Under fas två och tre ska jag vara projektmanager och Bruno kommer sköta tekniken.

Tomas Lyckedal på DreamHack understryker att förändringen inte har något att göra med den senaste tidens omstrukturering i DreamHacks ledning, utan att de tar in Harding och Carlucci för att höja kvaliteten på DreamLeague.
– Vi har haft ett nära samarbete med Bruno och James under en längre tid men nu fördjupar vi det ytterligare. Det är extra viktigt eftersom fas två spelas live i studion och eftersom de båda är här i Stockholm känns det naturligt att få extra hjälp av dem under den här delen.

”Jobbat dag och natt för att lösa problemen”

Har det här beslutet uppkommit efter diskussionerna häromveckan kring schemaproblemen och standin-konflikten, eller var det diskuterat redan innan?
– Vi har jobbat dag och natt för att lösa de schemaproblem som DreamLeague haft och med Bruno och James hjälp kan vi lägga ytterligare fokus på detta.

Innebär det här att GD Studio tar över DreamLeague, eller är det fortfarande DreamHack som driver det i grunden?
– ASUS ROG DreamLeague ägs och drivs fortfarande av DreamHack, men precis som de säger kan man se dem som extra projektledare och förhoppningsvis kan vi med deras hjälp höja produktens kvalitet ytterligare.

”Skulle haft 48 timmar på dygnet”

Harding säger i sändningen att årets säsong lidit av planeringsbrist, är det den gängse uppfattningen även hos er på DreamHack?
– DreamHack har vuxit oerhört under 2014 med fler evenemang där DreamLeague är ett av de stora flaggskeppen. Vi önskar alltid ha mer tid för förberedelser och i DreamLeagues fall skulle det självklart varit bra att ha 48 istället för 24 timmar på dygnet.

Gruppspelet i DreamLeague säsong 2 avgörs under kommande vecka. Därefter följer fas 2, som spelas i DreamHacks studio i Stockholm mellan 17-23 november. Slutspelet arrangeras på DreamHack Winter sista veckan i november. Lagen som just nu är kvalificerade för fas 2 är Team Empire, Virtus.Pro Polar, Invictus Gaming och LGD Gaming.

Se hela formatet för DreamLeague här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport