DOTA2

Legendarens sågning: ”Vi sög hårt i gruppspelet”

av Tobias Lundgren

Na’Vi lyckades endast ta tre poäng på sju serier i gruppspelet under The International 5.
Det får storstjärnan Danil ”Dendi” Ishutin att vifta med motorsågen när det gäller lagets prestation, när de nu går in i slutspelet på jätteturneringen.
– Ibland hade vi otur och ibland var vi dåliga, allt det kombinerat gjorde oss mer upprörda varje dag så vi måste fixa det, säger han i en intervju med Kim ”Drayich” Larsson.

Under måndagen går The International 5 in i slutskedet, där de kvarvarande lagen kommer göra upp om jätteprispotten på 17,5 miljoner dollar. Ett av lagen som går in i slutspelet är ukrainska Na’Vi, som hade det riktigt tungt i gruppspelet förra veckan. På sju serier lyckades de endast plocka tre poäng och hamnade sist i Grupp A, vilket betyder att de nu startar i Lower Bracket mot Virtus.Pro. Storstjärnan Danil ”Dendi” Ishutin är märkbart besviken på sitt lags insats hittills i turneringen.
– Vi sög hårt i gruppspelet. Ibland hade vi otur och ibland var vi dåliga. Allt det kombinerat gjorde oss mer upprörda varje dag så vi måste fixa det, säger han till svenske casterprofilen Kim ”Drayich” Larsson.

”Jag tror vi fixat en del saker”

Efter det tunga gruppspelet säger Dendi nu att laget snackat ihop sig och ser fram emot att gå in i hetluften igen. Han menar även att laget brukar prestera bättre under press.
– Vi har haft djupa samtal och jag tror att vi fixat en del saker, men vi har en tuff öppning så allt kan hända. Jag tror vi spelar bättre när vi har press på oss, så jag tror det är bra för oss att ha press men jag hoppas att vi inte faller på grund av den.

Dendi passar även på att hylla svensklagen The Alliance och Ninjas in Pyjamas som föll i kvalet till turneringen. Han menar att de har en fortsatt ljus framtid i spelet om de fortsätter kämpa och att de bör ignorera sakerna fansen säger om att de inte lyckades kvala.
– Jag är säker på att de har en framtid, men det var en tuff europeisk kvalgrupp. Vega hade också otur, de förtjänade att vara här. Det är dumt att communityn säger dåliga saker om lagen. Om du tränar hårt kan du inte tappa skickligheten och det är bara lagen som förstår moralen och psykologin som gör att ditt lag vinner eller förlorar. Jag tror NiP och Alliance hade otur och om de håller ihop kommer de visa upp bättre resultat. Vi kommer få se dem i större turneringar snart.

”Vi vill bara visa upp bra matcher”

Med managern som hjälp har Na’Vi nu försökt vända på den dåliga trenden från slutspelet, men oavsett hur det går under TI5 menar Dendi att han och laget ska bjuda fansen på en show.
– Vi vill bara visa upp bra matcher. Även om vi förlorar vill vi visa vårt bästa spel, men vi kommer förstås göra vårt bästa.

I kväll klockan 19.00 startar slutspelet i världens hittills största esportturnering. Matcherna går att följa på Twitch här eller på Drayich svenska stream här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport