DOTA2

Här är svenskarna som gör upp om miljonerna

av Björn Ehrnberg
dota

Åtta lag gör upp om två miljoner kronor i årets upplaga av Star Ladder, som avgörs i Kiev. De största svenska stjärnorna är på plats. Flera av lagen är nykomponerade, men icke desto mindre världsbäst.

Det har gått ett par månader sedan TI4 avgjordes. Längs med vägen har bland annat WCA och ESL One avgjorts. Vi genomlevde Silly Season-perioden efter turneringen i Seattle, och nu får vi äntligen beskåda frukten av flera veckors hårdtränande.

Turneringen svämmar över av svenska topptalanger. Team Tinker, med tidigare Alliance-supporten Jerry “EGM” Lundkvist och polaren Per Anders “Pajkatt” Olsson Lille, gör sitt första LAN. Team Secret, kanske den mest uppskattade ”organisationen” efter Silly Season har gått som tåget under hösten. Alliance med Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg, Joakim ”Akke” Akterhall och Jonathan ”Loda” Berg har tappat väsentligt sedan segern i the International 2013, men hoppas nu på en uppryckning.

Från andra sidan Atlanten hittar vi ytterligare en svensk. Johan ”pieliedie” Åström, som senaste veckorna varit i ropet efter det taktiska draget som Cloud 9 drog i ESL One där de helt enkelt använde pieliedie som feeder för att få ett positionsmässigt övertag på sina motståndare. Något som Na’Vis världsstjärna Danil ”Dendi” Ishutin påpekade i en längre intervju.

Turneringen pågår i fyra dagar, och gruppspelet avgörs i bäst av en karta. Medan slutspelet spelas i bäst av tre.

Här är lagen som deltar

Alliance

Cloud 9

Team Secret

Evil Geniuses

Excreation

Team Tinker

Na’ vi

Virtus.Pro

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport