DOTA2

MVP Phoenix krossade VP i Dreamleague

av Björn Ehrnberg
gg

Det hårt kritiserade Dreamleague har nu nått fram till LAN-matcherna. De åtta lagen har samlats i Stockholm för ett sex dagar långt LAN där två lag ska sållas bort. Och i den första matchen, i bäst av två, vann MVP Phoenix från Sydkorea över Virtus.Pro.

Tillsammans med en Sniper, en Brewmaster, Disruptor, Vengful Spirit och Centuar Warrunner kunde MVP Phoenix enkelt köra över motståndarna från Polen.

MVP Phoenix har länge dominerat på den sydkoreanska scenen, men under senare tid tappat betänkligt. Enligt Gosugamers har laget endast vunnit 40 procent av sina senaste matcher. En formsvacka vi inte fick bli vittnen till på måndagen.

Dåliga tittarsiffror

Tack vare att Snipern ständigt höll sig på avstånd från VP:s Tidehunter, såg polackerna håglösa ut i team-fightsen. Få riktigt kraftfulla ultimates från det stora sjöodjuret. VP, som förutom en offlane Tidehunter, kom till spel med Witch Doctor, Razor, Necrophos och Alchemist fick sämsta tänkbara inledning efter att lagets offlane-hjälte blev avplockad flertalet gånger.

Dreamleague som fått massiv kritik under andra säsongen på grund av schemaläggnings-problem och admins som spelarna inte uppskattat. Nu försöker Dreamhack, tillsammans med GD Studios, få skeppet att flyta igen. Men publiken hittade inte riktigt till första matchen, som sällan hade över 10 000 samtida tittare.

Andra matchen

Andra fasen av Dreamleague spelas i bäst av två. Och efter den inledande segern plockade MVP Phoenix upp Invoker, Faceless Void och Ember Spirit, samtidigt som Virtus.Pro valde att satsa på en torn-pushande lineup med bland annat Jakiro, Lycan, Necrophos och Batrider.

Men efter en jämn kamp i matchens tidiga stadier började nämnda Invoker, Faceless Void och Ember Spirit att börja snöbolla. Dessutom kunde inte polackerna få ner några torn. Och efter dryga 40 minuter dök GG upp i chatten.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport