DOTA2

Natus Vincere vinner Champions League över Team Tinker

av Tobias Lundgren
Medusa blev för mycket att hantera för Team Tinker.
Medusa blev för mycket att hantera för Team Tinker.

Svensksuccén uteblev i helgens final av Dota 2 Champions League då Per Anders ”Pajkatt” Olsson Lille och Jerry ”EGM” Lundkvist i Team Tinker fick se sig besegrade av ukrainska Natus Vincere.
Tinker kunde inte vända underläget de hade i och med Losers Bracket-avancemanget och Na’Vi kunde enkelt säkra segern med 3-0 i matcher.

Första matchen gick allt emot Team Tinker redan från början då Pajkatt och EGM gav bort varsin kill till motståndarna och ger Na’Vi en drömstart. Men trots det tidiga underläget lyckades Tinker klamra sig fast i matchen ända fram till en misskommunikation inom Tinker gjorde att Na’Vi kunde plocka bort de båda supportspelarna och skaffa en guldledning på 5000.

Därefter kunde Tinker bara se på när Na’Vi utökade ledningen steg för steg och när ännu ett misstag från Team Tinker låter Na’Vi plocka barracken i botlane var matchen i princip över. När den efterföljande striden utplånade i stort sett hela Team Tinker kunde det ukrainska laget tvinga fram en forfeit genom att plocka mid- och toplanetornen.

I andra matchen fick Pajkatt first blood men gick ner endast ögonblick senare. Efter det blev matchen en oerhört jämn historia, trots att Na’Vi drog ifrån till ledning 6-11 under en period. En briljant teleport från Pajkatt senare så hade Team Tinker närmat sig i killstatistiken. Men trots att Team Tinker till och med höll ledningen en stund kunde de inte hota Natus Vincere, vars Oleksandr ”XBOCT” Dashkevych på Medusa totalt förintade motståndarna och tvingade fram kvällens andra GG, som också blev den sista.

I och med segern är Na’Vi 38 000 dollar rikare. Team Tinker fick 19 000 dollar för andraplatsen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport