DOTA2

Ninjas in Pyjamas föll tungt i semifinalen

av Björn Ehrnberg
nipendota

Ninjas in Pyjamas kämpade tappert mot favoriterna Team Empire.
Trots ledning med 1-0 efter första matchen föll det svenska hoppet i loser bracket-finalen på Major All Stars i Malaysia.
– Vilken betydelse det har för eventuell TI inbjudan eller inte vill jag inte spekulera i. Men bollen är rund, berättade lagets manager, Linus ”isola” Svensson för Aftonbladet Esport inför söndagens matcher.

Ninjas in Pyjamas uttalade mål med satsningen på Dota 2 var att nå The International, antingen via kval eller en inbjudan. Det svenska laget har slagit ett stort slag för att göra sig förtjänt av det senare i turneringen på andra sidan jordklotet i Malaysia.

Efter fantastiska segrar över Rave och Invation e-Sports – via en förlust mot Invictus Gaming – landade svenskarna i lower bracket-spel. Väl där besegrade NiP det klassiska storlaget Na’Vi för att sedermera åka på en mina i semifinalen mot Team Empire.
– Fansen är otroliga! Dem älskar dota. Vi älskar alla våra Malaysiska fans, berättade lagets manager Linus ”isola” Svensson inför den spännande drabbningen.

”Studerat NiP:s aggressiva spelstil”

Laget inledde starkt med en gedigen seger i första matchen. Jonas ”jonassomfan” Lindholm briljerade på en Phoenix medan laget senaste tillskott Linus ”Limmp” Blomdin levererade en Axe.

När andra matchen drog igång tog svenskarna tidigt ledningen, men det rysk/ukrainska motståndet kunde vända på steken med hjälp av hjältar som blommar ut i matchens slutskede. Tredje matchen blev en snabb och brutala historia, trots first blood.
– Man märkte att Team Empire studerat NiP:s aggressiva spelstil, säger experten Andrew ”Zyori” Campbell i sändningen och fortsatte:
– Men med den här uppvisningen kan inte Ninjas in Pyjamas vara långt i från en plats i TI.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport