DOTA2

Ninjas in Pyjamas utslagna: ”Många har fastnat för laget”

av Björn Ehrnberg
asus

Ninjas in Pyjamas förlorade i loserbracket finalen mot Asus.Polar. Men det är ett svensklag som fångat Dota-världen med storm efter insatsen i Starladder.
– Många har fastnat för lagets aggressiva spelstil i den här turneringen, säger expertkommentatorn Dakota ”kotlguy” Cox efter matchen.

I sin första semifinal på ett större LAN under Ninjas in Pyjamas-flaggan besegrade svensklaget det vitryska laget Asus.Polar. Efter en förlust mot Team Empire ställdes NiP mot Asus.Polar återigen, men den här gången blev utgången inte alls lika lyckad.

I den inledande matchen blev svenskarna enkelt utspelade mot Ilya ”Illidan” Pevcaev på en Troll Warlord och Alexandr ”DKphobos” Kucherya på en brutal Brewmaster.

I den andra matchen spelade NiP upp sig betänkligt. Men det räckte inte hela vägen efter att laget förlorat alldeles för många teamfights i matchens slutskede.

Asus.Polar rullar nu vidare och möter Team Empire i finalen av Starladder, medan svenskarna får vända hem med en drös nya överraskade fans.
– Med tanke på hur dåligt det gick i Kina och hur mycket de levererat i den här turneringen, så kan jag förstå varför de blivit lite av en snabb publikfavorit, säger Dakota ”kotlguy” Cox efter drabbningen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport