DOTA2

”Känslan är obeskrivlig, är oerhört stolt och glad”

av Björn Ehrnberg
nip

Ninjas in Pyjamas är vidare från semifinalen i Starladder som pågår i Kiev. Det stod klart efter att laget besegrat Asus Polar.
– Känslan är obeskrivlig. Jag är oerhört stolt och glad för att vi äntligen har chansen att visa vad vi kan och vilka vi är på lan, säger managern Linus Svensson till Aftonbladet Esport.

Innan årsskiftet gick Dota2-laget under namnet ”Lajons”. Dagen efter vi andra firade in det nya året hade laget bytt namn till Ninjas in Pyjamas. Och nu har de tagit sig vidare till final i Starladder i Kiev.

I matchen mot Asus Polar, som tidigare hette Virtus.Pro Polar, visade svenskarna var skåpet ska stå redan inledningsvis i första matchen. Med hjälp av en Slardar på Jonas ”jonassomfan” Lindholm och Ember Spririt på Adrian ”Era” Kryeziu kunde laget enkelt springa hem matchen.

Gratulerades av CS:GO-stjärnorna

När sedan andra matchen började hade det svenska laget plockat upp en relativt standardiserad draft. Med hjälp av Legion Commander, Lycanthrope, Ancient Apparition, Vengeful Spirit och en Venomancer kunde svenskarna snabbt glida fram till en stor ledning. När de sedan fick tag på Megacreeps efter 34 minuter handlade resterande del av matchen om att dansa runt motståndarnas Medusa som köpt en Divine Rapier.

När Asus Polars Acient sedan fallit och det sedan stod klart att NiP var klara för final tog många av lagkamraterna till Twitter för att gratulera sina nya kollegor.

”Är oerhört stolt och glad”

I vinnar-finalen kommer nu de nya ninjorna att möta Team Empire. Och det var en rejält glad coach som Aftonbladet Esport fick tag i efter matchen.
– Känslan är obeskrivlig. Är oerhört stolt och glad för att vi äntligen har chansen att visa vad vi kan och vilka vi är på lan. Vi är en bra bit på vägen men, i morgon så lovar jag att vi ska vi ska ta revansch på Empire, säger Linus Svensson.

Finalen spelas i morgon klockan 19.30.

 

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport