DOTA2

Slog bottenrekord på TI5 – blev sämst någonsin

av Tobias Lundgren
fyPUFFEN

I matchen mellan Evil Geniuses och Vici Gaming under jätteturneringen The International 5 lyckades det kinesiska lagets kapten Xu ”Fy” Linsen med en inte allt för smickrande bedrift.
När matchen tog slut hade han inte fått en enda kill eller en enda assist med sin Bounty Hunter – något som aldrig tidigare hänt i professionell Dota2.
– Jag vill inte ens dra uppmärksamhet till det för jag tycker synd om honom. Vi ignorerar det, kommenterade castern Owen ”ODPixel” Davies efter matchen.

The International 5 gick under tisdagen in i andra dagen av gruppspel, där lagen kämpar för att få bra positioner inför slutspelet där hela 17,5 miljoner dollar står på spel. Under kvällen möttes västerländska Evil Geniuses och kinesiska Vici Gaming i vad som på förhand såg ut att kunna bli ett stenhårt toppmöte – men det blev istället en rejäl kross.

Historiskt dålig insats av kaptenen

Efter en jämn första match körde EG fullkomligt över fjolårsfinalisterna och vann enkelt den andra matchen i serien. Allra sämst gick det för Vicis lagkapten Xu ”Fy” Linsen som lyckades med något som ingen annan professionell Dota2-spelare gjort tidigare. När match två tog slut efter 27 minuter hade han inte lyckats ta kål på en enda motståndare, eller ens medverka till att ta död på en. Det är första gången i spelets historia som det händer ett proffs som använder sig av karaktären Bounty Hunter, enligt speltillverkarna Valves statistik.
– Han dog iallafall bara sex gånger, säger Owen ”ODPixel” Davies i ett försök att släta över floppen.

Toppmöte i Grupp A i kväll

När The International 5 går in i dag tre toppas grupp A av LGD Gaming och Team Secret som båda kammat hem 10 poäng efter fyra serier. I kväll möts de båda topplagen i en tidig gruppfinal. Grupp B toppas av Evil Geniuses följda av CDEC Gaming.

För samtliga resultat, brackets och schema, gå till The International 5:s officiella sajt här.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport