DOTA2

Stjärnans sågning under DAC: ”Jävligt mycket som är dåligt här”

av Tobias Lundgren
eternalenvy

Inför turneringen sparkade plötsligt Cloud9 två av medlemmarna, men nya uppställningen har inte direkt rosat marknaden under jätteturneringen DAC 2015.
Nu spyr lagkaptenen Jacky ”EternaLEnVy” Mao galla över hela arrangemanget.
– Utrustningen är instabil, ingen av spelarna har fått komma med synpunkter på formatet, det är jävligt mycket som är dåligt här, säger han under en intervju.

Dota2 Asian Championship är världens näst största esport-arrangemang med en prispott på 23 805 249 miljoner kronor. Inför turneringen bytte det Nordamerikanska topplaget Cloud9 ut två medlemmar, bland annat svenske Johan ”pieliedie” Åström, men har med nya uppställningen gått dåligt i turneringen. Efter 8-7 i matcher under gruppspelet åkte de genast ner i Loser’s Bracket då de förlorade mot Big God i första slutspelsmatchen. Men lagkaptenen Jacky ”EternaLEnVy” Mao verkar inte vilja se resultaten ur det egna lagets perspektiv. Istället kritiserar han hela jättearrangemanget i en intervju.

”Hotellet är åtminstone bra”

– Vi spelar på de här stolarna. Vad är det här för stolar? Det är ingen gamingstol, de skadar dina armar, säger han, pekar på stolen han sitter i och fortsätter:
– Utrustningen är olika i alla rum du går till, och den är väldigt instabil. Sedan har ingen av spelarna fått komma med synpunkter på formatet. Det är jävligt mycket som är dåligt här.

Men till slut lyckas den överraskade reportern ändå få ur lagkaptenen något positivt om hela turneringen.
– Ja, hotellet är åtminstone bra.

Måste gå genom hela Loser’s Bracket

Cloud9 har fortfarande chans att vinna hela turneringen och de 1,2 miljoner dollar som är förstapriset. Men de har en lång väg kvar då de måste kämpa sig igenom hela Loser’s Bracket. Första matchen där ställs de mot hemmalaget EHOME.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport