DOTA2

Stjärnsvensken lämnar storlaget: ”Siktar mot framtiden”

av Simon Engstrand
Pajkatt Dreamhack Alliance
Per ”Pajkatt” Olsson Lille under Dreamhack Summer 2015. Foto: Dreamhack

Alliance stod en gång som International-vinnare av, men har haft en lång period utan några vidare resultat.
Efter motgångarna väljer nu Per ”Pajkatt” Olsson Lille att lämna laget.
”Nu siktar vi mot framtiden, en ny säsong där vi får en ny chans att bevisa oss igen”, skriver Jonathan ”Loda” Berg i ett pressmeddelande.

Svenska Per ”Pajkatt” Olsson Lille spelade sin första turneringen under Alliance-fanan den 25 Januari på JoinDOTA Masters. Där lyckades de kamma hem andraplatsen, en placering som blev en utav lagets största bedrifter. För mycket mer än så har de inte kunnat åstadkomma och nu gör Alliance ändringar i uppställningen, då Pajkatt valt att lämna laget.
”Jag går skilda vägar med Alliance. Vi har haft bra stunder och jag är glad att ha varit en del av det. I slutändan funkade vi dock inte som lag, men jag ser dem fortfarande som bra vänner och jag önskar dem all lycka på framtida äventyr”, skriver Pajkatt i ett pressmeddelande.

För Jonathan ”Loda” Berg, Henrik ”AdmiralBulldog” Ahnberg, Joakim ”Akke” Akterhall och Sébastian ”7ckingMad” Debs innebär det att laget nu står utan en femte spelare. Och vad som komma skall i alliansens framtid återstår att se. Enligt Loda är ändringarna ett nödvändigt ont.
”Pajkatt kom in i laget när vi gick genom en tuff tid och tack vare hårt arbete kunde vi spela bra tillsammans. Tråkigt nog slog den nya patchen, och allt runt den, hårt mot oss som lag och vi lyckades inte hitta samma synergi som vi hade innan”, skriver han och fortsätter:
”Vi har alla känt under en längre tid att något saknats och även om vi alla är starka spelare individuellt så har vi inte fungerat ihop tillsammans som spelare”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport