DOTA2

Matchfixningskandal skakar Dota 2: ”Farligt för scenen”

av Björn Ehrnberg
dota

På den filippinska Dota 2-scenen stormar det för fullt. Sex spelare har bekräftat att de involverat sig i att rigga matchresultat, samtidigt är ytterligare två spelare under utredning.
– Jag erkänner att jag var involverad i skandalen. Jag gjorde det för att jag blev blind av pengarna under den tiden, säger Joven “jvn” Pancho i en ursäkt efter att allt uppdagats..

Efter många turer med dokumenterade Facebook-chattar, överföringsloggar och konversationer har nu sex spelare klivit fram och erkänt att de deltagit i matchfixning, rapporterar Gosugamers. Skandalen kretsar kring två lag, Mineski-Dota och EvoGT.

De uppmärksammade matcherna spelades i slutet av september. Enligt bevis som Mineski, ett av de berörda lagen, tagit del av ska det ha handlat om läggmatcher. Spelarna som deltagit, och även erkänt sin delaktighet är Mark Anthony ’Jacko’ Soriano och Richard ’Paseo’ Minowa från nämnda Mineski, samt Carlo ’Chin’ Rivera, Mark ’Byb’ Gavin, Denver ’yNd’ Miranda och Patrick ’JyC’ Pascua från EvoGT.

I ett uttalande från båda lagen kan man läsa att organisationerna ser väldigt allvarligt på det som hänt. Och spelarna, förutom att ha hamnat i en så kallad preventiv avstängning, riskerar också ytterligare straff från sina respektive lag.

– Jag erkänner att jag sålde matchen mot Mineski. Jag skulle vilja be om förlåtelse för våra misstag, vi blev förblindade av pengar, säger Carlo ”ShenRui” Rivera i EvoGT.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport