DOTA2

Team Empire besegrade Virtus.Pro Polar: ”Vilken comeback”

av Björn Ehrnberg

Team Empire är klara för spel i Esportals stora LAN-slutspel som avgörs i mars. Det blev klart efter att ryssarna vänt och vunnit över Virtus.Pro Polar med 3-2 efter en makalös vändning med flera underliga drafter.
– Det där var ett gäng fantastiska matcher, och vilken comeback! säger Andrew ”Zyori” Campbell i sändningen.

Team Empire från Ryssland vinner den första finalen i Esportals Invitational-kval efter att ha vänt ett 0-2-underläge till seger mot Virtus.Pro Polar. I de första två matcherna lös taktiken som tagit ryssarna till final med sin frånvaro.

Två raka förluster med en en standard-draft innebar att Team Empire spelade resterande matcher med kniven på strupen. Då plockade laget fram sina underliga picks, något som lagets stora stjärna antydde att de skulle göra innan matchen.
– Den som lever får se, sa Roman ”Resolut1on” Fominok då till Aftonbladet Esport.

Tillsammans med bland annat en Spirit Breaker, Queen of Pain och en Shadow Demon kunde de vända serien mot sina motståndare. Virtus.Pro Polar kunde inte värja sig mot Team Empires annorlunda hjälteval.

Seriens favorit föll tungt

Vid sidan av draften höll de dålig koll på kartan och föll ofta för sin fiendes olika taktiska drag. När Virtus.Pro Polars stjärna inte kunde leva upp till sin vanliga standard på Puck blottade sig seriens favoriter för underdogen från Ryssland.
– Tre matcher i rad blev Ilya ”Illidan” Pivcaev tilldelad en hjälte som inte riktigt kunde bidra i de tidiga stadierna av matcherna, vilket också slog tillbaka på Virtus.Pro. Samtidigt valde Team Empire att banna Slark resterande tre matcher, något som tydligt blev förödande för VP, säger experten Ben ”Merlini” Wu efter finalen.

Team Empire lämnar nu online-turneringen närmare 70 000 kronor rikare och med en plats i Esportals stora LAN-final som går av stapeln i mars.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport