DOTA2

Team Liquid vinner nagelbitaren över Newbee

av Björn Ehrnberg
liquid

Team Liquid gick äntligen och vann en stor Dota2-final.
Efter två raka förluster i turnerings avgörande läge kunde det europeiska laget besegra Newbee och plocka hem över två miljoner kronor.

I vad som närmast kan beskrivas som årets bästa turnering blev vi också bjudna på en av de bästa finalerna på väldigt länge. Newbee, som under turneringen lyckades slå rekordet i antal vunna kartor i rad fick vandra genom slutspelets lower bracket, medan Team Liquid, som på senare tid imponerat kraftigt fick gå den raka – och korta – vägen till finalen.

Väl där fick vi bevittna två av de bästa lagen i världen göra upp i en makalöst spännande fighta. Finalen spelades i en BO5 och gick hela vägen till den avgörande matchen. Längs med hela serien fick vi också skåda en slags egen meta utvecklas mellan de två lagen.

Newbee valde att inleda varje draft med att omedelbart plocka bort finske stjärnan Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainens Lycan, ett besluts om många gånger kom att bita kineserna i baken när Jesse ”JerAx” Vainikka i stället kunde få möjlighet att plocka upp sin Earth Spirit.

När väl allt skulle avgöras var det just MATUMBAMAN och hans finska kollega JerAx som kom att avgöra allt till Team Liquids fördel. JerAx fick återigen briljera på sin Earth Spirit samtidigt som MATUMBAMAN landade en Slark och de två kunde helt sonika slakta sina kinesiska motståndare och därmed äntligen få vinna en stor final.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport