DOTA2

Team Secret krossar världseliten i DAC

av Björn Ehrnberg
teamsecret

Team Secrets nya laguppställning har tagit Dota-världen med storm. I den stora turneringen Dota Asia Championship är laget ännu obesegrade efter det inledande gruppspelet och har krossat sina kinesiska motståndare. Nu berättar lagkaptenen att den österländska Dota-scenen kan få se sin egen ”reshuffle” inom kort.
– Vi vet alla att några spelare kommer få sparken, säger Clement ”Puppey” Ivanov till Joindota.com.

Gruppspelet av Dota Asia Championship är färdigspelat. Formtoppade Team Secret har gått igenom de första 15 matcherna utan en enda förlust. Tillsammans med lagets senaste tillskott, Ludwig ”Zai” Wåhlberg och Artour ”Arteezy” Babaev, har Team Secret kört över sina motståndare i DAC.

Nu berättar den tidigare Na’Vi och The International-mästaren om hur framtiden kan komma att se ut för den kinesiska scenen. För Joindota avslöjar Clement ”Puppey” Ivanov att han ser framför sig en liknande ”reshuffle” om de västerländska Dota-lagen gått igenom.
– Alla spelare tänker på det här, om vad som kommer att hända efter turneringen. Efter DAC kommer det bli en negativ mentalitet, säger han till Joindota.

Puppey nämner bland annat att Dominik ”Black^” Reitmeier i Vici Gaming kan få lämna laget. Tysken som gjort stor succé i Kina, och bland annat lett VG till seger i ESL One och Summit 2, uppfattas som för västerländsk, enligt Puppey.
– Kinesiska lag spelar inte som västerländska. Black är en spelare från väst. Han gör saker annorlunda och kinesiska lag kanske inte uppskattar det, säger han.

Vid sidan av framgångarna för Team Secret återser vi nämnda Vici Gaming och Evil Geniuses i toppen av gruppspelstabellen. Tillsammans med bland annat Cloud9, Na’vi och HellRaisers gör sju kinesiska lag de västerländska lagen sällskap till slutspelet.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport