DOTA2

Team Secret vidare efter dramatisk drabbning

av Björn Ehrnberg
Day 3: Team Secret  vs. Invictus Gaming

Team Secrets TI5-drömmar lever vidare.
Efter onsdagens drama i matchen mot kinesiska Invictus Gaming väntar nu CIS-laget Virtus.Pro och återigen kommer de två svenska stjärnorna Gustav ”S4” Magnusson och Ludwig ”Zai” Wåhlberg att spela med kniven mot strupen.

Team Secret lyckades efter mycket möda och stort besvär besegra Invictus Gaming i lagets första match i lower-bracket-slutspelet under Dota2-världsmästerskapet The International 5. Men när allt stod på spel och det stjärnspäckade laget insåg att de var tvungna att satsa på en aggressiv stil i sista matchen gjorde Clement ”Puppey” Ivanov allt för sina carries.

Genom att köpa två bottles till Gustav ”s4” Magnusson på en Lina och Artour ”Arteezy” Babaev på en Luna som därefter kunde springa runt på kartan och förstöra motståndarnas chanser till att få farm. Med hjälp av kartkontrollen som de två stjärnspelarna kunde leverera till sina lagkamrater kunde de därefter snöbolla till en seger trots misslyckade försök att ta kontroll över IG:s highground.

Nu väntar Virtus.Pro som vandrat den långa vägen i lower-bracket och har på vägen till matchen mot Team Secret besegrat Fnatic samt Complexity.

I den övre delen av slutspelet har två lag nått fram till semifinal. Evil Geniuses besegrade under onsdagsnatten EHOME och CDEC läxade upp LGD Gaming. Det betyder att CDEC och Evil Geniuses bara är en enda seger borta från den stora finalen där hela 6,5 miljoner dollar står på spel. Totalt delas över 18 miljoner dollar ut till lagen under jätteturneringen.

För all info om The International 5, besök den officiella sajten här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport