DOTA2

TI5-aktuelle spelaren åtalad för grov misshandel

av Tobias Lundgren
ti5PUFF

Bara en och en halv månad innan jätteturneringen The International 5 skakas den nordamerikanska Dota2-scenen av nyheten att en av de kvalificerade spelarna åtalats för en grov misshandel.
Enligt rapporter ska spelaren åtalas för ”Malicious Wounding” vilket används vid grov kroppsskada, och ska dessutom ha försökt strypa offret.
Men trots åtalet kommer gärningsmannen att få spela turneringen i Seattle.

The International 5 närmar sig med stormsteg och prispotten för Dota2-turneringen är nu uppe i 14,4 miljoner dollar. Men nu faller en skugga över turneringen, då en rad forum uppmärksammat att en deltagare i ett nordamerikanskt lag åtalats för grov misshandel. Enligt häktningsrapporten ska spelaren ha orsakat offret grov kroppsskada och bland annat försökt strypa personen.

”Informationen är inkomplett”

Coachen för laget har uttalat sig om händelsen och menar att detaljer i rapporterna inte framgått, och att spelaren kommer att närvara vid The International 5.
”Alla som behövt veta om den här situationen har fått veta det för flera veckor sedan och informationen är dessutom inkomplett”, kommenterar managern en tråd på ett forum.

”Känner mig inte bekväm med det”

Förhandlingarna kring fallet kommer nu äga rum efter att turneringen spelas mellan 3-8 augusti, något som fått röster på nätet att protestera.
”Jag känner mig inte bekväm med att en spelare som står åtalad för ett grovt brott kommer spela på TI5, och det känns som att laget står bakom händelsen då de inte kickar honom från laget”, kommenterar ett fan.

Valve, företaget bakom turneringen, har inte uttalat sig om nyheten.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport