DOTA2

Totalt paus-kaos mitt under ESL One

av Björn Ehrnberg
eslnavi

Det hade blivit dags för Dota 2 att ta plats i en av världens mest anrika städer, New York. Och när esporten skulle hamna mitt i omvärldens fokus då kollapsade hela spelet.
– Det här stampar ju sönder Dota, säger expertkommenatorn Kim Drayich Larsson i sin ström.

Na’Vi mötte Vici Gaming. Det var mötet mellan Danil ”Dendi” Ishutin och Daryl ”iceiceice” Koh Pei Xiang som alla längtat efter att återigen få se på ett lan. Då började allt haverera i Madison Square Garden.

Allt inleddes med att samtliga spelare disconnectades från spelet. Man övervägde att låta spelarna återvända till sina respektive fountains. Men Na’Vi, som plockat en kill på VG:s Timbersaw, ville fortsätta vid aktuell position. Administratörerna lyckades hitta en load som gjorde det möjligt, dock slutade inte problemen där.

”Tar udden av turneringen”

Sammanlagt kollapsade matchen närmare tio gånger. En gånger till följd av att Ivan ”VANSKOR” Skorokhod helt sonika fick byta dator – en dator som höll fem minuter innan den föll ihop.
– Alla dessa avbrott tar udden av hela turneringen, säger experten Kim ”Drayich” Larsson.

Efter Na’vis tidiga first kill i botlane vände VG på steken. FNG i Na’Vi ägnade den större delen av matchen  med att feeda motståndarlaget, samtidigt som Dendi misslyckades kopiöst med en blink dagger i ett akut läge efter att han respawnat med hjälp av en Aegis – och förlorade sitt liv till följd av misstaget.

”Byter till lokala lobbys”

Vici Gaming började snöbolla med sin Brewmaster och nämnda Timbersaw, samtidigt som Morphlingen låg hack i häl gällande experience och guld. Och det blev talande för första matchen, i en batalj i bäst av tre, att Na’Vi lämnade GG under en paus. Na’Vi kunde snabbt kontra på underläget och vinna den andra matchen, men i den tredje matchen blev ”Black” och ”iceiceice” för tunga för det nykomponerade laget som nu är ute ur ESL One.

När ESL One upptäckt att folk inte direkt uppskattade situationen gick företaget ut med en ursäkt och en förklaring.
– Vi kommer att byta till lokala lobbys på grund av att Valves servrar upplever instabilitet på grund av ESL One. Vi ber om ursäkt för allt trubbel, skriver en representant på ESL Ones officiella Twitterkonto.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport