DOTA2

Universe lämnar Team Secret – återvänder till EG

av Björn Ehrnberg
12. Saahil "UNiVeRsE" Arora är bara några tusenlappar från att ha spelat in dubbla miljonen under 2014. Än så länge har han vunnit 1 973 321 kronor.

Saahil ”UNiVeRsE” Aroras sejour i Team Secret blev oerhört kort.
Regerande TI-mästaren återvänder nu till Evil Geniuses, det lag han vann The International med.

Att den nya upplagan av Team Secret, med framför allt Jacky ”EternaLEnVy” Mao och Artour ”Arteezy” Babaev i spetsen, inte riktigt gått som det var tänkt är nog rätt uppenbart för alla.

En som till synes fått upp ögonen för debaclet är lagets egen offlaner, Saahil ”UNiVeRsE” Arora. Stjärnan ska, enligt ett pressmeddelande från Team Secret, gjort sin intention att lämna laget klart redan i början av den här veckan.

Tidigare TI-mästaren återvänder nu till det lag han vann den största esport-turneringen någonsin med, nämligen Evil Geniuses. Team Secret å sin sida värvar Kanishka ’Sam’ ”BuLba” Sosale från Evil Genuises som lirade i offlane för EG under den pågående majorn i Manila.

Värvningskarusellen innebär att båda lagen med största sannolikhet kommer tvingas gå igenom kvalet till The International 6. Valves regler stipulerar att man inte får göra truppförändringar efter ett visst datum, och det datumet passerade redan i mars.

Således kommer fjolårsmästarna att tvingas spela med kniven mot strupen om de ska ha en chans att komma in till vad som väntas bli turneringen med största prispotten genom tiderna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport