DOTA2

Virtus.Pro erkänner fusket: ”Vi ber om ursäkt till Dota-communityt”

av Björn Ehrnberg
vpdota

Efter att en detaljerad Reddit-tråd, som visade hur Virtus.Pro kan ha fuskat under kvalet till Beyond the Summit, går nu organisationens ägare ut och erkänner myglet.
Det var mitt under en match mot Ad Finem som Virtus.Pro använde en spelare utanför femman, som ändå valde att spela på existerande spelarens konto.
”Vi erkänner att vi bröt mot reglerna,” skriver organisationen på Twitter.

En stor skandal har uppdagats i Dota2-communityt bara ett fåtal dagar innan årets andra major ska dra igång i Filippinernas huvudstad Manila.

Klassiska esportorganisationen Virtus.Pros Dota-lag har åkt fast för fusk. Det var under pågående kvalserie inför femte upplagan av Beyond the Summit EU mot AdFinem som laget hamnade i trubbel. Laget valde helt sonika att byta ut Ilya ”ALOHADANCE” Korobkin i femman mot Vladimir ”No[o]ne” Minenko, att No[o]ne spelare på ALOHADANCE’s konto gjorde inte saken mycket bättre.

Det var Redditanvändaren DDropped som upptäckte fusket. I en detaljerad tråd på det världsberömda forumet redogör han hur fusket kan ha gått till. Nu visar det sig att anklagelserna alltså var korrekta.
”Vi ber om ursäkt till Dota-communityt och våra fans. Vi inser att vi bröt mot reglerna,” skriver VP:s ägare i ett uttalande på ryska sajten Cybersports.

Vidare menar ägaren att de ska gå till grunden för hur den här situationen kan ha uppstått. Virtus.Pro har även blivit diskvalificerade från Beyond the Summit-turneringen, vilket innebär att AdFinem kommer få ta VP:s plats.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport