DOTA2

Virtus.Pro misstänkta för fusk: ”Kommer utreda händelsen”

av Björn Ehrnberg
fng

Viruts.Pro kan ha använt sig av en otillåten spelare mitt under pågående Beyond the Summit.
I en oerhört detaljrik Reddittråd lägger användaren DDropped fram sitt argument för hur  Vladimir ”No[o]ne” Minenko spelade i stället för VP:s vanliga carry, Ilya ”ALOHADANCE” Korobkin.
– Vi har blivit informerade om situationen och kommer utreda händelsen, skriver Beyond the Summit-profilen David ”LD” Gorman i nämnda tråd.

Virtus.Pro kan ha satt sig rejält i klistret. Under en viktig kvalmatch till femte upplagan av Beyond the Summit mot finska Ad Finem kan de ha använt sig av en spelare från ett annat lag, som spelat under ett namn i Virtus.Pro.

I en oerhört detaljerad tråd på Reddit redogör användaren DDropped för hur Vladimir ”No[o]ne” Minenko ska ha sagt mitt under en egen stream att han skulle behöva hoppa in och spela för Virtus.Pro. Under underliga omständigheter, som DDropped visar upp, misstänks nu VP för fusk. Och nu är det ryska laget under utredning.

Ett av bevisen som DDropped lägger fram är ganska talande. De flesta, om inte alla Dota2-spelare, brukar placera sina specifika items på än mer specifika platser där kortkommandon blir till muskelminne. I den misstänkta matchen har helt plötsligt carryn i VP valt att placera sina items på precis samma sätt som No[o]ne snarare än Ilya ”ALOHADANCE” Korobkin.
– Vi har blivit informerade om siuationen och kommer utreda händelsen, skriver David ”LD” Gorman i tråden.

Frågan är nu huruvida DDropped faktiskt upptäckt fusk, eller om det hela är ett missförstånd. Men skulle Virtus.Pro vara skyldiga kan de få hårda konsekvenser för det ryska laget.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport