DOTA2

Zai och Evil Geniuses Starladder X-mästare

av Tobias Lundgren

Evil Geniuses och svenske Ludwig ”Zai” Wahlberg är Starladder X-mästare efter att ha besegrat Team Secret i finalen.
Trots att de hade Losers Bracket-underläge med 1-0 i matcher vände de den otrolig jämna serien och kunde vinna med 3-2.

Då de kom från Losers Bracket låg Evil Geniuses redan under med 1-0 mot Team Secret i finalen av Starladder X. Men de utjämnade serien redan i första matchen då de kunde kontrollera Roshan utan problem, ledda av en för kvällen het Artour ”Arteezy” Babaev. Efter att ha blivit av med barackerna i två lanes såg Team Secret ingen annan utväg än att ge upp matchen.

Team Secret slog sedan tillbaka direkt i andra matchen, mycket tack vare Tal ”Simbaaa” Aizik vars double kill gav honom en stor ekonomisk fördel. Till skillnad från första matchen var det Secret som lyckades kontrollera Roshan i den andra drabbningen och efter att ha förstört alla EG:s yttre torn och tagit en andra Roshan utplånade de motståndarna inne i EG:s bas och tvingade fram ett GG efter 33 minuter.

Därmed stod Secret på matchpoäng, men då klev Arteezy återigen in i handlingen. Med en triple kill tog han en stor guldledning i den tredje matchen och efter en teamfight vid Secrets bas kunde han och hans lag tvinga fram en fjärde och avgörande match.

Den fjärde matchen blev också den jämnaste och mest utdragna, och höll på i över en timme. Återigen var det Arteezy som var den ledande spelaren och med honom i spetsen kunde EG hota Secrets bas tidigt. Men efter halva matchen slog motståndarna tillbaka och såg ut att kunna vända då de vann en strid vid Roshan. Efter det böljade matchen fram och tillbaka men efter en teamfight då Team Secret dog två gånger direkt på buy backs kunde de inte längre hålla undan och Evil Geniuses var därmed Starladder X-mästare.

Förstapriset till Zai och lagkompisarna var 103 000 dollar och Team Secret med Gustav ”s4” Magnusson i laget fick åka hem med 46 000. Svensklaget The Alliance tog en fjärdeplats i turneringen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport