ESPORT

Alurian – ”Många svenska proffs har lagt av”

av Linn Vikenadler

Jag heter Pedram “Alurian” Suneskog och för er som inte är invigda så är jag Starcraft 2 manager för Team Property, jag har varit med i Team Property sedan sommaren 2011.

Från start har jag varit ansvarig för Starcraft 2-delen av Team Property, som också var den enda delen av vi hade inom Team Property när jag gick med. Under mitt ledarskap i Team Property har spelare som Znow, Skinky, Jrayc, Jimpo, Miniraser, Snuffe, Bobson, SjoW, MorroW, StarNaN, RunA, Cytoplasm, Siege, Buffy och OminouS representerat oss. Kombinerar man alla dessa spelares framgångar så börjar man förstå vilken otrolig talang-pool som representerat oss.

Vad har jag lärt mig under tiden? Alla människor är olika varandra, det låter inte som någon raketforskning direkt. Men man måste arbeta på ett sätt som passar varje person individuellt Jag har lärt mig att den viktigaste talangen man kan ha är en bra disciplin det kommer göra så att man alltid är bättre förberedd för det som kommer. Nyligen värvade vi Daniel “Wanji” Nilsson en person vi haft att göra med tidigare som har varit väldigt mån om att vilja gå med i Team Property. Men varför tar vi in en relativt okänd spelare?

Först av allt bedömer vi deras färdighetsnivå inom Starcraft 2. Vi kollar över vilken potential spelaren har, vi ser även över hur personen kommer fungera i vår grupp. Jag kollar också av vilken sorts spelare jag vill ha i laget. Wanji är en person som verkligen vill framåt, han brinner för Starcraft 2 och kommer med helt rätt attityd. När jag söker efter spelare vill jag ha personer som vill framåt, jag vill ha spelare med positiv energi som lyfter människorna runt sig, behöver någon hjälp med att träna på hur man håller en viss strategi så finns spelaren där för att hjälpa till, är någon på dåligt humör höjer han människorna runt sig.

Och det här går vidare till hur jag vill att ett lag ska fungera i en sport som är väldigt individualistisk som just Starcraft 2 är. Jag tycker att det är viktigt att det finns mer än en idé om att ha de bästa spelarna i laget. Laget ska ge spelarna något mer, därför tycker jag att man bör har en idé om vilken sorts personer man vill ha i laget. Har man fem till åtta personer som alla vill åt samma håll, spelare som hela tiden vill bli bättre, personer som alla vill hjälpa varandra, spelare som bidrar med en positiv stämning, då kommer det aldrig vara ett problem att lyckas. Utvecklingen kommer att komma och vi kommer nya höjder av resultat. Vilket trots allt är det vi vill.

Jag tror att det är oerhört viktigt att man lägger stor vikt vid hur vi som lag kan hjälpa den svenska Starcraft 2-scenen och hur vi ska lyckas hålla den levande. Vi har historiskt sett alltid haft väldigt många bra svenska spelare. Som det är just nu har många spelare lagt av med Starcraft 2 och gått vidare till andra spel, eller bara gått vidare för att börja studera. Detta ger oss en utmaning och det är precis där utvecklingen av spelare blir så otroligt viktigt att vi hela  tiden hjälper varandra för att bli bättre. På så sätt kommer vi ha en mycket starkare scen.

Vi har under mitt ledarskap blivit Sveriges bästa Starcraft 2-lag, nu ska vi satsa högre och bli världens bästa Starcraft 2-lag.

SAMSUNG CSC

 

Text skriven av Pedram ”Alurian” Suneskog

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport