ESPORT

Återblick på gårdagens två matcher i CS:GO

av teodice

Under onsdagskvällen spelades det två matcher för vårt CSGO-lag. Först blev det match mot Virtus Pro i ESEA och direkt efter hoppade killarna in i nästa prövning som var mot Team Dignitas i 99 Damage Masters.

 

Matchen mot Virtus Pro

Under hela matchen visade alla spelare i laget framfötterna under olika situationer. Från Twist tre frags i mitten till Zende som lyckades hålla nerverna under kontroll i ett 1on1 läge mot Pascha. Efter starkt spel på terroristsidan som slutade med en poängen 12-3 till våra grabbar gick vi in till CT-sidan.

So CT fortsatte vårt lag spela bra och och öppnade med att ta de tre första rundorna snabbt. När de lyckats nå 15 vunna rundor på CT-sidan la det polska laget i en högre växel och började sakta men säkert ta runda efter runda. Det tog inte stopp förrän slutpoängen blev 16-11 och vi går därmed segrande från vårt möte med de polska björnarna. Matchens MVP går till Andreas “Schneider” Lindberg som fick 33 frags under matchens gång. Varje vinst tar oss närmare ett slutspel av denna ESEA säsong och vi hoppas på att formen håller i sig för laget!

 

99Damage Masters: Loser bracket final mot Dignitas bäst av tre

Första kartan: Inferno

Dignitas började här på terroristsidan och vann en övertygande pistolrunda. Efter ytterligare två rundor vunna av DIgnitas tar Property hem den första vapenrundan. Efter några jämna rundor så slutar den första halvan med att Dignitas leder med 9-6 mycket tack vare Pimp som spelade utomordentligt. Andra halvan börjar som den första med att Dignitas övertygande vinner pistolrundan och plockar även hem de följande rundorna tills det står 15-6 då vaknar Property till liv och försöker så gott det kan men tyvärr slutar första kartan med vinst för Dignitas med 16-10.

 

Andra Kartan: Mirage

Mirage är kartan vi valde för den här serien. vi plockar även hem knivrundan och får därmed välja sida, vilket naturligtvis blir CT sidan. Pistolrundan går tyvärr inte vägen hem och de plockar bara upp en frag på danskarna. De tar dock tillbacka det i den första vapenrundan med ett väldigt aggressivt spel så förvånar de Dignitas och ger bara en frag till motståndarna. De fortsätter därefter och inget av lagen får något grepp om matchen och första halvan slutar 8-7 till Dignitas. Det är dock på T sidan som Gänget visar vart skåpet ska stå och både Twist och Pauf visar upp väldigt fint spel. Mirage slutar 16-12 till Property och tar därmed matchen vidare för att avgöras på Nuke.

 

Tredje Kartan: Nuke

Den här gången vinner Dignitas knivrundan och väljer då att börja på CT sidan. Pistolrundan börja väldigt bra för Property och de får ner bomben på B där dock tar det stopp och stoppet heter Pimp som plockar upp fyra frags och säkrar därmed pistolrundan för Dignitas. I tredje rundan tar det dock slut för Dignitas och Property plockar upp den första vapenrundan. Dignitas har ett järngrepp och Property lyckas bara ta en runda på nio rundor. Efter det ser vi fina rundor av Pauf och Twist och Property vinner de sista rundorna av den första halvan, det innebär att halvan slutar 10-5 till Dignitas. Pistolrundorna funkar dock inte så bra för killarna och de förlorar även den här rundan. De vann även de följande två rundorna där den första vanns efter att Pimp återigen räddade Dignitas denna gång i en 1v3. Efter det plockar Property upp fem rundor i rad innan Dignitas plockar upp en runda. Dignitas kan dock inte stoppa Property och killarna plockar upp de sista rundorna och vinner matchen med 16-14

Avslutningsvis så spelar hela laget väldigt bra ikväll och vi tar med oss två starka vinster mot både Virtus Pro och Dignitas. Nu väntar en consolidation-final mot PENTA imorgon där vi ska ta revansch mot tyskarna för att få plats i finalen mot TSM.

 

Skribent: Karl Ljunggren och Petter Sten

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport