ESPORT

Betting-bossen: Esport större än NFL om två år

av Björn Ehrnberg
unikrn

Det råder inte längre någon tvekan om att esporten växer mer och mer för var dag som går.Men nu tar vd:n för ett bettingbolag att esporten kommer bli enormt, och det redan om två år.
– Det kommer bli större än NFL under 2017, säger Rahul Sood, vd för Unikrn, i en intervju med BBC.

Varje år måste de tre markburna tv-stationerna i USA betala 3 miljarder dollar, det vill säga 25 miljarder svenska kronor, för sändningsrättigheterna till NFL. Årets Super Bowl hade under slutminuterna 120 miljoner samtida tittare när New England Patriots bokstavligt talat snodde segern från Seattle Seahawks.

Nu påstår Rahul Sood, vd för bettingbolaget Unikrn, att esporten kan bli lika stort som NFL redan under 2017. Då ska man ha i åtanke att under 2015 väntas hela esporten, det vill säga allt som involverar esport vid sidan av spelutvecklarnas inkomster, vara värt drygt 1,6 miljarder kronor, det vill säga inte ens 6,4 procent av vad ett av de tre tv-stationerna i USA betalar för sändningsrättigheterna till NFL.

Men det stoppar alltså inte betting-bossen från att påstå att esporten kommer vara i närheten av den amerikanska fotbollsligan under 2017. Han påstår samtidigt att mängden människor som tittar på esport motsvarar det antal som glor på NHL. I en intervju med BBC berättar Rahul Sood att många esportare han pratat med menar att just esporten genenerar dem en chans att bli något inom professionell sport, som de annars inte haft chansen att bli.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport