ESPORT
English version

Biljetterna till Dreamhack Austin slutsålda – planerar fler evenemang i Nordamerika

av Simon Engstrand
Dreamhack Austin Smash

Om cirka åtta månader öppnar Dreamhack portarna till sitt första evenemang i Nordamerika.
På tisdagen stod det klart att evenemanget kommer få en efterlängtad smash-turnering, och 24 timmar efter biljettsläppet var eventet slutsålt.
– Nu planerar att ytterligare stärka vår närvaro i Nordamerika, säger Fredrik ”Ponderosa” Nyström, presschef på Dreamhack, till Aftonbladet Esport

Om cirka åtta månader drar Dreamhack igång sitt första evenemang i Nordamerika. Till Austin, Texas, kommer esportfans från hela kontinenten vallfärda och ta del utav allt som de svenska LAN-arrangörerna har att erbjuda.

Förutom en sedvanlig Counter-Strike:Global Offensive-turnering kommer deltagarna även kunna avnjuta tävlingar i Street Fighter och Super Smash Bros Melee (smash). Detta till svenske världsmästaren Adam ”Armada” Lindgrens stora glädje. I en intervju med Aftonbladet Esport, om att Dreamhack eventuellt skulle arrangera smash i Austin, sa han:
– Intresset för smash finns i USA och helt ärligt så har den staden enorm potential. Jag hoppas det sker.

”Planerar att ytterligare stärka vår närvaro i Nordamerika”

När Dreamhack på tisdagen släppte biljetterna och offentliggjorde aktiviteterna till det amerikanska evenemanget bekräftades det att Nordamerika mycket riktigt skulle få en Smash-turnering. Det tog det bara 24 timmar innan alla BYOC-biljetter var slutsålda.
– Vi har utöver våra events i Sverige arrangerat evenemang bland annat i Spanien och Rumänien med lyckat resultat och vi vet att intresset för Dreamhack är stort, men att det skulle vara ett sådant tryck efter biljetter trodde vi inte. Det finns ju alltid en viss osäkerhet när man bryter ny mark och går in på nya marknader. Detta betyder att vår satsning var rätt och att vi nu planerar att ytterligare stärka vår närvaro i Nordamerika, säger Fredrik ”Ponderosa” Nyström, presschef på Dreamhack, till Aftonbladet Esport

Betyder det att vi kommer se fler Dreamhack evenemang i Nordamerika?
– Ja, det är ambitionen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport