ESPORT

Blizzcon – hur går det i kvartsfinalerna?

av Madeleine Leander

Som ni kanske vet kommer jag och Tom “Endars” Bramler kommentara världseliten i StarCraft 2 i helgen, med start i kväll.

Tomjag

DreamHack producerar och sändningen visas på SVT Play. För nya tittare har jag skrivit en introduktion till spelet som finns här.

Vem vinner?

Det är 8 spelare kvar i turneringen och bracket finns här. Ni som följt mig och Tom tidigare vet att vi är experter på att förutspå vem som vinner. Här kommer mina tankar kring kvartsfinalerna.

Choi ”Bomber” Ji Sung mot Mun ”MMA” Seong Won (TvT)

Bomber är utan tvekan i god form, jag skulle säga att han är i bättre form än någonsin. Han är rankad bäst i världen just nu och han har visat sig riktigt stark i TvT senaste tiden. Han har inte förlorat en enda turneringsmatch i TvT sedan förlusten mot just MMA i juni. Med det sagt måste jag säga att jag blev en aning besviken på hans spel mot Jaedong i Ro16 där han vann med knappa 3-2. Jag tror ändå att han har goda chanser att vinna mot MMA då MMA inte är jättestark i just TvT, även om han vunnit över spelare som YoDa, ForGG och Jjakji nyligen.

Jag tror att Bomber tar hem matchen med 3-1.

Kim ”herO” Joon Ho mot Kim ”Classic” Doh Woo (PvP)

Om jag skulle likna någon match-up med slantsingling så vore det Protoss mot Protoss. Mellan dessa två spelare känns det som om det kan gå lite hur som helst. HerO har gjort bra ifrån sig i turneringssammanhang den senaste tiden men verkar ha lite problem just mot Protoss. Han vann inte helt övertygande mot MC i RO16 och jag tror faktiskt att han kan få det tufft mot Classic. Många hade räknat ut Classic redan i RO16 då han ställdes mot Polt, visserligen ingen Protoss men han visade på riktigt starkt spel.

Jag tror att Classic vinner 3-2.

Kang ”San” Cho Won mot Lee ”Life” Seung Hyeon (PvZ)

San är ett monster när det kommer till Protoss mot Zerg och har aldrig förlorat en turneringsmatch mot Life. San har spelat på en riktigt hög nivå under en lång tid. Det har vi sett inte minst i WCS EU.

Life är den enda zergspelaren kvar i turneringen och det vore tråkigt att se honom falla. I Ro16 vann han mot ingen mindre än Zest (P). Life är en spelare som alltid varit bra mot just Protoss. Han är otroligt bra på att hitta luckor i motståndarens spel och gör små kontringsattacker vid precis rätt tillfällen. Trots Sans statistik mot Zerg och Life så tror jag att Life kommer vinna på samma sätt som han vann mot Zest.

Jag tippar 3-2 till Life.

Yun ”TaeJa” Young Seo mot Lee ”INnoVation” Shin Hyung (TvT)

Detta är den kvartsfinal jag ser fram emot mest. Vem som än vinner av de två tror jag har goda chanser att ta sig till finalen. Taeja har sett lite skakig ut i TvT den senaste tiden men jag hoppas och tror att han är tillbaka i sin gamla form. Han vann mot INnoVation med 3-0 på DreamHack Bucharest 2013 och Taeja vann även mot INnoVation under WCS säsong 2. Jag hoppas vi kommer få se den underbara Taeja-klappen efter matchen.

Jag tror att Taeja vinner 3-2.

Hur tror du att det går?

Info om sändningen

Sändningen startar 21:00 i dag fredag (7 november) och 21.15 i morgon lördag (8 november) och visas på SVT Play.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport