ESPORT

Code of Conduct har blivit översatt: ”Fått massor av förfrågningar”

av Björn Ehrnberg
code

Svenska versionen av Respect All Competes övergripande Code of Conduct inom esporten publicerades precis inför Dreamhack Winter 2015.
Lite drygt ett halvår senare har det blivit dags för en engelsk version av det hyllade dokumentet.
– Det möjliggör ju en kontakt med internationella organisatörer, men det är inte en produkt av samarbeten, konstaterar Jesper Englin, utbildare och redaktör på Respect All Compete.

När Dreamhack Winter 2015 rullade in, rullade även Respect All Compete ut sin detaljerade – och väldigt övergripande – dokument Code of Conduct i svensk esport. Responsen till riktlinjerna var gedigen och många aktörer ställde sig bakom dokumentet.

Nu har Respect All Compete tagit ytterligare ett kliv med sina ambitioner. Code of Conduct har översatts till engelska och det är ett drag som Respect All Compete hoppas ska kunna vidare sprida dess budskap.
– Anledningen till att vi översatt den är för att vi fått massor av förfrågningar, både inom Sverige och från utlandet. Det möjliggör ju en kontakt med internationella organisatörer, men det är inte en produkt av samarbeten, säger Jesper Englin, på Respect All Compete och fortsätter:
– Däremot har vi pratat med flera olika internationella aktörer om att implementera den hos dem, men det är långa processer.

Hur har den responsen varit?
– Den är väldigt positiv, det svåra ligger i att nå från det lokala till det globala.

Utmaningen, enligt Englin, är att nå fram till de största bossarna i de olika turneringsarrangörerna som agerar på global skala. Han säger att det är svårt att nå in till kärnan där de verkligen kan påverka. Men ett steg i rätt riktning är helt klart att ha översatt Code of Conduct.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport