ESPORT

Consolidate utlyser turneringar: Kul att kommunen vågar satsa

av Tobias Lundgren
consolidate

Säg Jönköping och LAN och många kommer tänka på DreamHack, men i Jönköping har även eventet Consolidate ägt rum de senaste åren.
Och under årets upplaga kommer de satsa mer än någonsin på esporten – då de presenterar turneringar i både Dota2 och Hearthstone.
– Det är jättekul att Jönköpings kommun vågar och vill satsa, säger Kristofer Lager som är turneringsansvarig.

Jönköping kommun satsar hårt för att befästa positionen som esporthuvudstad i Sverige, och i samarbete med Sverok och Team Druidz kommer lanet Consolidate i år ha mer esportfokus än någonsin.
– Vi satsar mer på esporten nu, det har varit ett lan tidigare men vi har inte haft samma slagkraft tidigare i esporten pengamässigt. Tävlingarna kommer avgöras på idrottshuset i Jönköping, vi har fått stora arenan där de spelar innebandy så vi har 400 lanplatser plus en scen, säger Team Druidz Kristofer Lager som är turneringsansvarig.

”Kommer dit som ambassadör”

Titlarna det ska tävlas i är Dota2 och Hearthstone, med en prispott på 20 000 respektive 10 000 kronor. Lanet har redan fyllt en fjärdedel av platserna i Dota2-turneringen, samt hälften av datorplatserna. I finalen av Dota2 kommer profilen Kim ”Drayich” Larsson vara på plats och casta.
– Det är tack vare Sverok. Han är engagerad i projektet ”Respect all compete”. Tack vare att vi gått samman med dem kommer han dit som ambassadör och Dota-kommentator. Det gör att vi kan bidra till en mer positiv kultur och jobba ur den synvinkeln också.

”Vill göra Jönköping till esport-huvudstad”

Lager passar även på att hylla Jönköpings kommun för arbetet de gör med att främja staden som ett esport- och lan-centrum i Sverige.
– Det här kommer på uppdrag från kommunen. Det är jättekul att de vågar och vill satsa. De vill ta till vara på att DreamHack finns där och göra Jönköping till esport-huvudstad i Sverige.

För mer info om Consolidate, besök deras officiella hemsida här.

Consolidate Jönköping, turneringarna

Dota2 – 16 platser

1. 15 000 kr
2. 5000 kr
3. Gear

Hearthstone

1. 7000 kr
2. 2000 kr
3. 1000 kr

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport