ESPORT

De vill starta en gaming-bar – på riktigt: ”Roligt att bryta ny mark”

av Björn Ehrnberg
ggbar
David Krantz och Samuel Korsell

Vad kan vara bättre än att ta en öl eller kopp kaffe i goda vänners lag, äta en god bit mat och samtidigt få njuta av esport av absolut högsta klass?
Nu kan den njutning bli vardag i Göteborg.
– Det är roligt att bryta ny mark även om det samtidigt är lite små pirrigt, berättar Samuel Korsell, en av ägarna till GG Bar som snart öppnar sina dörrar, för Aftonbladet Esport.

Genom en Kickstarter hoppas grundarna till GG Bar, Samuel Korsell och David Krantz, att skapa sina drömmars krog – en restaurang för gaming- och esportintresserade människor.

Tanken bakom krogen dök upp i Samuels huvud för fyra år sedan och tillsammans har de två ägarna frågat sig:
”Var är samlingsplatsen för oss nördar som vill ses över en god bit mat & dryck för att kolla på och spela spel?”

Nu står det klart att de skaffat sig en plats, en tvåvåningsrestaurang i centrala Göteborg, där esportare kan samlas för att titta på de största matcherna i alla tänkbara ligor. Samtidigt kommer människor som vill lira lite Hearthstone, spela brädspel eller andra kortspel ta ett bord – dricka en bärs – och njuta av livet.

Men samtidigt är det en snårig marknad. Det är oftare än inte som nischade krogar slocknar tidigt, dock är det inget som i skrivande stund verkar oroa Samuel Korsell.
– Givetvis är det en stor risk, men med det vi ser gällande E-sportens framfart så är det en risk vi är villiga att ta, säger Samuel och fortsätter:
– Projektet hamnade lite på is mellan 2011 och 2014 då det inte riktigt passade i våra liv just då, men nu är vi glada att vi står där vi står, förklarar han och berättar även att det mer handlade om tillfälligheter att krogen kom till just nu.

Enligt ägaren kommer restaurangen erbjuda helt vanlig klassisk krogkäk med bärs för 40 spänn. Men det Samuel verkligen vill ska locka människor till GG Bar är stämningen.
– Vi kommer kunna köra olika sändningar på olika skärmar och har ju även 2 våningar att röra oss på. Sedan kommer vi såklart att prioritera vad vi visar efter vad folk vill se.

6 januari öppnar GG Bar upp sina portar på Kapellplatsen.

Läs mer om krogen på deras Kickstarter.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport