ESPORT

DreamHack fördömer hatkommentarer efter KittyPlaysGames-nyhet

av Tobias Lundgren
kittyny

Under tisdagen gick DreamHack ut med att populära streamaren KittyPlaysGames kommer till DreamHack Winter.
Men efter nyheten fylldes arrangörens kommentarsfält snabbt med sexistiska och misogyna åsikter som ifrågasatte varför hon skulle komma till eventet, kommentarer som går helt emot företagets värdegrunder.
– Vår inställning är glasklar och att det finns rötägg och otrevliga människor som sprider ondska och hat på internet och IRL är beklagligt, säger Fredrik Nyström på DreamHack.

Arrangören hade gått ut med att profiler som Chance ”Sodapoppin” Morris och Yacine ”YZN” Laghmari skulle besöka streamingområdet på DreamHack Winter, vilket är en nyhet för i år.
Men när beskedet att populära streamaren KittyPlaysGames, som har ett följe på över 185 000 personer, också var klar brakade det loss i kommentarsfältet på DreamHacks Facebook-sida.

”Sluta promota kvinnliga skitstreamers”

Ett flertal kommentarer hävdade att hon inte är en gamer utan sysslar med mode:

”Så DreamHack går den vägen? Tar in en kvinna som inte kan ett skit om spelet och använder streamen som en modeshow för att få fler tittare”

Andra jämförde henne med kända League of Legends-streamern Kaycetron och bad DreamHack att sluta promota kvinnliga streamers:

”Den här bruden är ett sådant troll, precis som den dumma bitchen som spelar league och hon är inte ens bra. Sluta promota kvinnliga skitstreamers som inte kan spela”

”Välj åtminstone någon som vet hur man spelar. Det är så irriterande när skräpspelarna får så mycket uppmärksamhet på grund av sin skönhet. Det är ett sådant slöseri med tid att se dem spela”.

Förutom hatet på arrangörens Facebook-sida har en namninsamling som vädjar till DreamHack att ta bort KittyPlaysGames från streamingscenen på DreamHack Winter startats.

”Vår inställning är glasklar”

Enligt DreamHacks värdegrunder har de ”En nolltolerans när det gäller nedsättande språk, hot, hatbrott inklusive uttalanden som hotar eller är nedsättande mot etnicitet, religiös tro, sexuell läggning och könsidentitet”, och efter att de modererat de grövsta kommentarerna tar de nu avstånd från reaktionerna till nyheten.
– Vår inställning är glasklar och att det finns rötägg och otrevliga människor som sprider ondska och hat på nätet och IRL är beklagligt, säger Fredrik Nyström på DreamHack.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport