ESPORT

Lite om DreamHack Winter och e-sport på TV

av Madeleine Leander

Nu är jag tillbaka efter en härlig helg på DreamHack. I vanlig ordning tog jag semester ett par dagar för att ladda om. Att vara kring mycket människor och bland höga ljudvolymer gör mig lite matt. Ja, ni vet, jag har lite svårt för folkmassor, musik och högt ljud. Jag älskar DreamHack men det var välbehövligt att ladda om med lite ensamhet och tystnad.

Härligt att träffa så många underbara människor. Jättekul att så många kom fram och pratade en stund. Alltid trevligt. Jag får också passa på att be om ursäkt till dem jag inte hade tid att prata med. Var mycket att förbereda inför sändningen på SVT.

Trion från den svenska sändningen. Petter, jag och Tom.
Trion från den svenska sändningen. Petter, jag och Tom.

Sändningen blev en hit!

Det var många som tittade på SVT 2 när StarCraft 2 visades. Siffrorna jag fått från SVT sa att vi hade runt 100 000 tittare första timmen, sedan minskade det framåt midnatt. Väldigt kul också att tittarna engagerade sig. Vi fick fler tweets än någonsin tidigare. Kul att både #SVTesport och #dreamleaguetv6 trendade under DreamHack. E-sport på TV verkar helt klart uppskattat, vilket är väldigt roligt att se.

Det var dessutom väldigt kul att se att även de som inte sett på e-sport eller StarCraft 2 tidigare engagerade sig. Många berättade hur de inte fattade så mycket men att det ändå var så spännande att de inte kunde slita sig från TV:n. Kul, men det vore kanske bra med en introduktionsvideo till spelet på svenska?

Intervjuer och vods

För er som missade den svenska sändningen så finns det mesta upplagt här.

Vår programledare Petter gjorde en del intervjuer som ni kan se i efterhand. Han pratade bland annat med Marcus Lindmark, den nya VD:n för DreamHack om framtidsplaner och hur de ska kunna utöka antalet LANplatser. Sovsalen (A-hallen) kanske kan användas! MMA berättade också om vad han tyckte om min träning, det var väldigt intressant :).

Under sändningen hände det också en tråkig sak. Någon obehörig lyckades ta sig in i lobbyn till finalen i StarCraft och skrev opassande saker under matchen. Väldigt tråkigt att sådant händer, speciellt när vi visar upp e-sport på TV. Oacceptabelt faktiskt. E-sport växer så det knakar och problem med verifikation och fusk likaså. Vissa problem bör gå att lösa ganska enkelt, andra blir svårare. Förhoppningsvis tas dem på allvar, det är viktigt tycker jag.

I morgon ska jag prata om e-sport och spela StarCraft 2 på Rikskonferensen för myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor. Konferensen handlar i år om fritid och det känns riktigt kul att e-sport och gaming finns med på tapeten. Men mer om detta när jag varit där!

<3

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport