ESPORT

Drömmen: Äntligen är en esport-bar på väg till Stockholm och Malmö

av Björn Ehrnberg

Snart, inom bara några månader kan drömmen bli en verklighet.
Då kan nämligen det bli dags för Kappa Bar att öppna upp sina portar till en tvättäkta esport-bar i dels Malmö, men också i Sveriges huvudstad.
– Det är vårt mål, säger Kappa Bars marknadsansvarige, Linus Engdahl, till Aftonbladet Esport.

I lördags öppnade Göteborgs andra genuina esportbar upp. Efter succén med GG Bar startades en ny krog med fokus på esport, den här gången i Vasastaden mitt i centrala delarna av Västsveriges största stad. Det är eldsjälarna Klas L BergqvistRobert Dragovic och Henric Lettberger som ligger bakom projektet – ett projekt vi inom kort även kan få se i Sveriges huvudstad.

Kappa Bar, som stället heter, siktar på att bli ett ”Esportens O’Learys” i Sverige. Men för att bli det är det ju många som ganska självklart tycker att de bör öppna en liknande lokal i vårt långa lands två andra storstäder. Och det är något som är på tapeten.
– Planerna som det ser ut just nu är att vi ska öppna upp i Stockholm under tredje kvartalet i år, konstaterar Kappa Bars marknadsansvarige, Linus Engdahl, för Aftonbladet Esport och fortsätter:
– För Malmö kan det till och med bli lite tidigare, men där får vi se.

Frågan om när Kappa Bar kan öppna i dels Stockholm och Malmö hänger mycket på lokaler. På frågan om de siktar på att bereda väg för esportbarer i centrala delar av städerna svarar Engdahl snabbt att det är förhoppningen, men samtidigt hoppas han att bara konceptet av en esportbar ska kunna locka var än de ligger i staden.
– Men man vill ju inte gärna behöva köra bil dit, säger Engdahl.

Upplägget med barerna är självklart att sända världens bästa esport på stora bildskärmar, samtidigt som besökare ska kunna käka och dricka gott. Men utöver det kommer det också finnas tillgång till Playstation 4 på bardisken, och även ett gäng datorer där gäster kan lira med – och mot – varandra.
– Dock kommer folk tyvärr inte kunna dricka öl precis vid datorerna, av förklarliga skäl, säger Engdahl med ett litet skratt.

Hur ser ni på att kunna expandera utanför Sveriges största städer?
– Vi kommer behöva titta på intresset för en Kappa Bar på andra platser i Sverige. Vi kommer kanske inte öppna i Mora om inte intresset finns där. Men vi kommer definitivt titta på studentstäder där det finns universitet, för det är ju rakt in i vår målgrupp.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport