ESPORT

Enormt drama på Dreamhack: Storstjärna och esportprofil i bråk

av Björn Ehrnberg

Mitt under pågående esport-turneringar på Dreamhack Winter ska Jonathan ”Loda” Berg hamnat i handgemäng med esport-profilen Richard Lewis.
Upprinnelsen till händelsen ska ha varit ett antal tweets för att sedan kulminera i en misstänkt misshandel på Dreamhack.
”Han tog ett stryptag på mig innan administratörer drog bort honom,” skriver svenske Dota2-stjärnan på Twitter.

Dreamhack Winter är inne på sin mest intensiva dag. Tiotusentals esport-entusiaster befinner sig inne i lokalerna på Elmia för att bevittna några av de bästa stjärnorna göra upp i sina respektive sporter.

Samtidigt ska svenske Dota2-stjärnan Jonathan ”Loda” Berg hamnat i handgemäng med esport-profilen Richard Lewis. Enligt ett antal tweets som respektive deltagare skickat ut ska händelsen ägt rum under lördagseftermiddagen och bland annat uppger Loda att Richard Lewis ska ha tagit ett stryptag runt svenskens hals.
”Generellt sett agerar jag i försvar när någon som inte borde vara backstage puttar mig och placerar sin panna i mitt ansikte,” skriver Richard Lewis om händelsen.

Enligt Jönköpingpolisen ska patrull färdats till Elima i samband med misshandeln som ska ha skett på en parkeringsplats.
– Två personer ska ha börjat bråka på en parkeringsplats och en polisbil är nu på plats för att inhämta information om händelsen, säger vakthavande befäl hos Jönköpingspolisen.

Fredrik Nyström, pressansvarig på Dreamhack, bekräftar för Aftonbladet Esport att polisen är på plats med anledning av nämnda misshandel.

Mer information följer.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport